Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki üçüncü maçında Alman ekibi Borussia Dortmund’u konuk etti. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi Alman ekibi 4-0'lık skorla kazandı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Alman ekibi, henüz 6. dakikada Aubameyang ile öne geçti.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında oldukça tutuk olduğu gözlenen Galatasaray'a karşı Dortmund'a galibiyeti getiren goller, 6. ve 18. dakikalarda Aubameyang, 41. dakikada Reus ve 82. dakikada Ramos'tan geldi.

Bu skorun ardından Galatasaray grupta 1 puanda kalırken, Dortmund 3'te 3 yaptı ve 9 puanla liderliğini sürdürdü. D Grubu 4. hafta mücadelesinde Galatasaray, 4 Kasım günü Dortmund ile bu sefer deplasmanda karşı karşıya gelecek.

GALATASARAY İLK YARIDA DAĞILDI

Karşılaşmaya baskılı başlamak isteyen Galatasaray, henüz 6. dakikada kalesinde gördüğü golle şok yaşadı. Geriye düşmesinin ardından rakip kaleye daha yakın oynamak isteyen sarı-kırmızılı ekip, savunmanın arkasına atılan toplarla pozisyon ararken, 18. dakikada Borussia Dortmund'un ikinci golü bulmasına engel olamadı.

Hücumda verimli pozisyon üretmekte zorlanan ve savunmasında da ciddi açıklar veren Galatasaray, 41. dakikada Reus'un golüyle 3-0 geriye düştü ve soyunma odasına da bu skorla gitti.

ALMAN EKİBİ HATALARI AFFETMEDİ

Galatasaray karşısında savunma ve orta sahasını kalabalık tutan Borussia Dortmund, kanatlardan geliştirdiği hızlı ataklar ve savunmanın arkasına attığı toplarla gol fırsatları aradı. Alman ekibi, sarı-kırmızılı takımın defansif hatalarını hızlı bir şekilde cezalandırdı.

Aubameyang ile 6 ve 18. dakikalarda iki gol bulan konuk takım, oyunun kontrolünü de elinde tuttu. Borussia Dortmund, 41. dakikada Reus ile bir gol daha bularak, ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi. (Fanatik)