Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında lider Galatasaray, sahasında lig ikincisi Başakşehir'i 2-1 mağlup ederek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sarı kırmızılılar tarihindeki 22. şampiyonluğa ulaştı.
Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 47. dakika Feghouli, 64. dakikada Onyekuru atarken, Başakşehir'in tek golü 17. dakikada Bajic'den geldi.

Bu sonuçla 33. hafta öncesinde 66 puan ve averajla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray puanını 69'a yükselterek, 2018-2019 sezonu şampiyonu oldu.

Başakşehir ise 2-1'lik yenilgi sonrası 66 puanda kaldı.

BAJİC'İN GOLÜNDEN SONRA ORTALIK KARIŞTI

17. dakikada Başakşehir Riad Bajic'in attığı golün ardından sonra ortalık karıştı.

Tribünden gelen yabancı madde sonrası Başakşehirli Mahmut Tekdemir yerde kaldı.

Yaşananlar sonrası Galatasaray'da Marcao, Başakşehir'de Bajic sarı kart gördü. Yedek kulübesinde kavga eden Galatasaraylı İsmail Çipe ve Başakşehirli Adebayor da sarı kart gördüler.

Türk Telekom Stadyumu'ndaki maçta konuk turuncu lacivertliler, Bajic'in attığı golle 1-0 öne geçti. Başakşehir'in Bajic ile bulduğu golden sonra Emre Belözoğlu, topu tribünlere dikti.

Bunun üzerine sahaya yabancı madde ve su şişeleri yağarken, saha kenarı da bir anda karıştı.

İki takım futbolcuları arasında gerginlik artarken, yedek kulübeleri de olaya dahil oldu.

Başakşehir'in Brezilyalı yıldızı Robinho, kenardaki Terim ile tartıştı. Terim de Brezilyalı yıldıza yumruğunu kaldırıp gösterdi.

Öte yandan Terim'i sakinleştirmeye çalışan Adebayor ile Galatasaray yedek kalecisi İsmail Çipe arasında da gerginlik yaşandı.

İsmail Çipe, Adebayor'u büyük bir güçle kulübeye itti. Bunun üzerine iki kulübe birbirine girdi.

4 KART BİRDEN

Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, Galatasaraylı Marcao, İsmail Çipe ile Başakşehirli Bajic ve Adebayor'u sarı kartla cezalandırdı.

Galatasaray - Başakşehir maçının 75. dakikasında Belhanda ve Selçuk İnan frikik tartışması yaşandı. Serbest vuruş için topun başına Selçuk İnan ve Belhanda geldi. İki oyuncu anlaşmazlık yaşadı. Belhanda ben kullanmayacağım diyerek topun başından ayrıldı. Selçuk'un vuruşunda top direkten auta gitti.

TERİM TRÜBÜNE GÖNDERİLDİ

Galatasaray- Başakşehir mücadelesi 2-1 sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğü ile devam ederken, yedek kulübeleri tekrar birbirine girdi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın 78. dakikasında Medipol Başakşehir Yardımcı antrenörü Orhan Ak ile tartışma yaşadı. Yaşanan olayların ardından Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim ve yardımcı antrenör Hasan Şaş ile Ümit Davala Medipol Başakşehir’de ise yardımcı antrenör Orhan Ak hakem Cüneyt Çakır tarafından tribüne gönderildi.