Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Hamdi Yasaman, kulüpte eş başkanlığın getirilmesi gerektiğini söyleyerek HDP'yi örnek gösterdi. Yasaman, "HDP'de eş başkanlık var bizde de olması lazım. Böyle bir şekilde oluşum lazım" dedi. 

Nisan ayı divan kurulu başkanlık seçimiyle ilgili konuşan Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Hamdi Yasaman, eş başkanlık sistemi getirilmesini savundu ve HDP'yi örne gösterdi. Mevcut yönetimden başkanlık seçimi için şu an bir aday çıkmasının doğru olmadığını ifade eden Yasaman, "Aramızda bir rekabet olursa bize zarar verir" dedi.


Bir aday çıkacaksa son gün olan 30 Nisan'da adaylığını açıklaması gerektiğni de ifade eden Yaşaman, "Ortak aday mı olur, birkaç aday mı olur, belirlenmiş bir şey yok. Çeşitli görüşler var. Bu seçimde hakikaten zor durumdan kurtulmak için çok iyi bir ekip oluşturmak, bizim ekibe takviyeler koymak istiyoruz. Bu ekibin devam etmesi lazım" diye konuştu.

HDP'nin eş başkanlık sistemini örnek gösteren Yasaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray Derneği ile Galatasaray Sportif AŞ'nin ayrılması, iki başkanlık olması lazım. Eş başkanlığın getirilmesini savunuyorum. Böyle bir şey olursa ticaret hukukçusu olarak Sportif AŞ'nin başında olmak isterim ama eş başkanlık statüsü gibi olabilir. Başkanlık seçiminin değişmesi lazım. HDP'de eş başkanlık var bizde de olması lazım. Böyle bir şekilde oluşum lazım. Galatasaray'ın röntgenini çektim. Galatasaray'ın hakikaten yapılanmaya ihtiyacı var."