Deniz Naki, Profesyonel Futbol Kurulu'nun (PFDK) dün hakkında verdiği ‘futboldan men’ cezası üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Ülkenin siyasi gündemine duyarsız kalmadığı için Amedspor’da oynadığı dönemde sık sık saldırılara ve cezalara maruz kaldığını belirten Naki, Almanya’da ise suikast girişimi nedeniyle ölümden döndüğünü belirtti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Amedspor’da top koşturduğu dönemde hayatı boyunca unutamayacağı güzel anıları olduğunu vurgulayan Naki, bu sezon istedikleri hedeflere ulaşamadıklarını anlattı. Amedspor’dan önceki yaşantısında da ‘özgürlük, barış ve yurtseverlik’ üzerine bir yaşantısı olduğunu kaydeden Naki, “Beni ben yapan bağlı olduğum değerlerdir. O değerlerden vazgeçtiğim gün ben yok olmuşum demektir” dedi. Bu duruşundan dolayı futbol sahalarında sözlü ve fiziki saldırılara uğradığının altını çizen Naki,  dünyanın neresinde olursa olsun zulme ve haksızlığa karşı sesini yükselttiğini ifade etti. Medyanın bu tavrını sürekli çarpıttığını kaydeden Naki, hedef haline getirildiğini anlattı.

‘TARİHİN EN BÜYÜK CEZASI’

Kendisine yönelik tutumun Türkiye Futbol Federasyonu eliyle de yürütüldüğünü söyleyen Naki “TFF kararından çok önce kulübüm Amedspor ile sözleşmemi karşılıklı feshetmiş olmamıza rağmen, Türkiye PFDK tarihinde görülmemiş ağır cezayla; futbolcu lisansım iptal edildi, Türkiye’de futbolculuktan men edildim ve fahiş para cezası verildi. Tarafıma tarihin en büyük cezasını vermiş olması bile federasyonun ne kadar siyasi, önyargılı ve tarafgir olduğunun göstergesidir” dedi ve ekledi:

“Kararın siyasi olduğunu çok iyi biliyorum. Böylesi kirletilmiş bir futbol sisteminde esasında ben olmak istemem. Bu karar bu yönüyle beni sevindirmiştir. Bu tür ceza ve yaptırımların beni barış, özgürlük ve yurtsever hırsımdan alıkonamayacağının iyi bilinmesini isterim. Asla yaptıklarımdan pişman değilim, aklım yapamadıklarımda…”

Bütün bu ‘sorunlu süreçler’den dolayı Amedspor’a ve topraklarına dönemediğini vurgulayan Naki, Amedspor’a ‘maddi ve manevi’ destek vermeye devam edeceğini ifade etti.