Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Trabzonspor sahasında Manisaspor’u konuk etti. Avni Aker Stadı’nda oynanan maçı ev sahibi ekip eşine pek rastlanmayan bir skorla 9-0 kazand

Trabzonspor’un golleri 13, 46 ve 49’da Soner, 36 ve 72’de Cardozo, 54 ve 79’da Waris, 53’te Serdar ve 69’da İshak’tan geldi. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 5 yaptı. Manisaspor ise 3 puanda kaldı. Grubun diğer maçında iki takım Manisa’da karşı karşıya gelecek.
Ev sahibi ekip maça hızlı başladı ve ilk 10 dakikanın ardından da perdeyi açtı. 13. dakikada Soner ceza alanı dışında topla buluştu. Sol ayağı ile müthiş bir plase yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk golün ardından oyunda kontrolü elinde bulunduran Trabzonspor 2. golü bulmakta da zorlanmadı. 36. dakikada Serdar Gürler sağdan ceza alanına girdi. Manisaspor kalecisi Murat Demir’in açısını kapatmaya çalıştığı Serdar daha boş pozisyondaki arkadaşı Cardozo’yu gördü. Paraguaylı yıldız için meşin yuvarlığı boş kaleye göndermek zor olmadı: 2-0

İKİNCİ YARIDA FIRTINA

İkinci yarının hemen başında atak geliştiren Trabzonspor farkı 3’e çıkardı. 46. dakikada Cardozo’nun ceza alanı sağ çaprazından içeriye giren Soner’e verdiği şık pasta Soner sol ayağının dışıyla şutunu çıkardı ve takımının 3 kendisinin 2. golünü kaydetti. Golün etkisini üzerinden atamayan Manisaspor bu sefer de 4. golle sarsıldı. 49. dakikada Serdar’ın sağdan şık ortasında Soner topun gelişine sol ayağının içiyle şık bir vuruş yaptı ve farkı 4 yaptı.

Manisaspor savunması ikinci yarıda ev sahibi ekibi tutmakta oldukça zorlandı. 53. dakikada Trabzonspor hızla hücuma çıktı. Salih sağ kanatta yerden topu içeriye gönderdi. Savunmanın uzaklaştırmakta yetersiz kaldığı top Serdar’ın önüne düştü. Önceki 2 golde asisti bulunan Serdar şık bir vuruşla skoru 5-0 yaptı.

Trabzonspor’un golleri art arda gelmeye devam etti. 54. dakikada bu sefer sahneye çıkan Waris’ti. Yine Serdar’ın asistinde genç Ganalı topu önce durdurdu ardından net bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 6-0.

AVNİ AKER’DE TARİHİ GECE

Dakikalar 69. gösterirken ceza alanına suratle giren Cardozo ayağından açtığı topu son bir dokunuşla İshak Doğan’a ulaştırdı. İshak da sol ayağıyla net bir vuruş yaparak skoru 7-0’a getirdi.

Trabzonspor dakikalar 72 olduğunda soldan Waris’le hızla rakip yarı alanına girdi. Ganalı oyuncu içeriye hareketlenen Cardozo’yu gördü. Cardozo kalecinin de boşa çıkmasıyla beraber yine topu boş ağlara göndermekte zorlanmadı: 8-0.
Skoru 8-0 yapmasına karşın Trabzonspor’un atakları bitmedi. Orta alanda yapılan seri ve şık pasların ardından savunmanın arkasında kendisini unutturan Cardozo ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya alan Cardozo şut yerine pas vermeyi tercih etti ve bu sefer de Waris boş ağlara topu gönderdi: 9-0.

85. dakikada Cardozo’nun ayağından gelen 10. gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı ve mücadele 9-0 Trabzonspor üstünlüğü ile sona erdi.

(sporx)