İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA'nın merkez binasında yapılan seçimlerde UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife ve eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne başkanlık için yarıştı.
209 delegeden 207'sinin oy kullandığı ilk turda Gianni Infantino 88, Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife 85, Ali bin el-Hüseyin 27 ve Jerome Champagne ise 7 oy alırken, delegelerin yarısından 1 fazlası kadar oy alan olmadığı için seçimde ikinci tura geçildi.
İkinci turda da 207 oy kullanılırken, 115 oy alan Infantino, yeterli çoğunluğa ulaşarak FIFA'nın yeni başkanı oldu. Diğer adaylardan Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife 88, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin 4 oy alırken, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne'ye ise ikinci turda oy verilmedi.
(Kaynak: DHA)
FİFA'nın yeni başkanı belli oldu
FIFA'nın bugün yapılan olağanüstü kongresinde başkanlığa, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino seçildi

YORUM EKLE
1
Cengiz Çandar'a Erdoğan'a hakaretten dava...
2
Obama ateşkes için son uyarısını yaptı
3
AYM Roboski başvurusunu reddetti
4
Kocaeli'de 9 kişi tutuklandı
5
Soma'da 301 kişinin öldüğü madenin sahibi...
6
Milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları TBMM...
7
Başkanlık sistemi için referandum önerisi
8
Nusra Cephesi'nden saldırı çağrısı
9
Fitch, kritik Türkiye kararını açıkladı
10
Davutoğlu: Bu coğrafyaların kaderinde özne olmaya...
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER