FIFA Başkanı Sepp Blatter bir basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı.

Geçen Çarşamba günü İsviçre'de yedi üst düzey yetkili, 14 kişiyi hedef alan ABD savcılık operasyonunun bir parçası olarak tutuklanmıştı.

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, FIFA yetkililerinin Dünya Kupası'na ev sahipliği, başkanlık seçimleri, yayın hakları konularında rüşvet aldığını iddia etmişti.

FIFA'nın 17 yıldır başkanı olan 79 yaşındaki Sepp Blatter, tutuklama ve yolsuzluk iddialarının gölgesinde Cuma günü seçimlere katılmış ve yeniden FIFA Başkanı seçilmişti.

Blatter, Cuma günü İsviçre televizyonuna yaptığı açıklamada "Neden görevi bırakayım ki, bu yanlış yaptığımı kabul ettiğim anlamına gelir" demişti.

'FIFA’NIN DAHA DERİNLİKLİ BİR YAPILANMAYA İHTİYACI VAR'

Basın toplantısında konuşan Blatter, "Benim yönetimim futbol dünyasındaki herkes tarafından destek görmüyor. FIFA'nın daha derinlikli bir şekilde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var" dedi.

Blatter, yeni seçimlere kadar sorumluluklarını yerine getireceğini söyledi.

İstifa eden başkan bu karara "Başkanlığı ve hayatının son 40 yılı üzerine uzun uzun düşündükten sonra vardığını" söyledi.

FIFA'ya ve onun çıkarlarına olan bağlılığını vurgulayan Blatter, "FIFA'nın benim için çok önemli. Bu nedenle istifa kararını alıyorum" şeklinde konuştu. (BBC Türkçe)