Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın evinde ağırlayacağı Manchester United'ı karşılamak üzere havalimanına giden Sarı-kırmızılı taraftarlar, emniyet güçleri ile gerginlik yaşadı.

Manchester United'ın İstanbul Atatürk Havalimanı'na indiği haberini alan 200 kadar Sarı-kırmızılı taraftar, İngiliz ekibe gözdağı vermek için havalimanı girişinde toplandı. Ellerindeki Galatasaray bayrakları ve meşalelerle İngiliz ekibin havalimanından çıkışını bekleyen taraftarlar, bu sırada maytap patlatınca emniyet güçleri müdahalede bulundu.

ARBEDE SIRASINDA HAVALİMANI GİRİŞİNDEKİ CAM KIRILDI

Emniyet güçleri ve taraftarlar arasında yaşanan arbede sonrası havalimanı girişindeki cam kırıldı. Olayların yatışmaması üzerine polisin biber gazı kullandığı da görüldü. Bu sırada taraftarların havalimanına geldiği bilgisini alarak havalimanına gelen Galatasaraylı yönetici Abdürrahim Albayrak, taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Önce polislerle konuşan Albayrak, daha sonra taraftarları sükunete davet etti. Albayrak'ın bu girişiminin ardından yaşanan gerginlik tatlıya bağlandı.

FERGUSON: TÜRK TARAFTARININ FANATİZMİNE ALIŞTIK

Akşam saatlerinde Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson ile futbolcu Darren Fletcher, maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenledi.

Alex Ferguson, futbolcularının dünyanın çeşitli yerlerinde üst düzey maçlar yaptıklarını dile getirerek, "Yarın en güzelini ortaya koyacaklarından eminim," ifadelerini kullandı.

Galatasaray taraftarlarıyla ilgili bir soruya tecrübeli teknik adam, 1993 yılından beri Türk seyircilerinin fanatizmine alıştıklarını kaydederek, Türk seyircilerinin içtenliğinin ve coşkusunun güzel olduğunu söyledi.

GENÇ BİR KADROYLA İSTANBUL'A GELDİ

Ferguson genç bir kadroyla İstanbul'a gelmesiyle ilgili olarak da "Medya ve toplum tarafından tanınmaları gerekiyor. Onlar için iyi bir tecrübe olacak" şeklinde konuştu.

Gruptan çıkmayı garantilemiş olmalarının yarınki maçı etkilemeyeceğini de belirten Ferguson, oyunun içinde olduklarını ve kazanmak için oynayacaklarını sözlerine ekledi.

Tecrübeli futbolcu Darren Fletcher ise zorlu bir maç olacağını ve Türk takımlarından daha önce sadece Bursaspor'a karşı forma giydiğini aktardı. Fletcher, "Türk seyircilerinin inanılmaz atmosfer oluşturduğunu biliyorum" diye konuştu. (trt)