Fenerbahçe taraftar grubu Sol Açık'ın pankartlarına polis, "Fikirsel işler peşindesiniz" deyip tehlikeli bularak, Ülker Sports Arena'nın içine sokmadı...

 

3 Temmuz’a kadar ‘müşteri’ olmakla itham edilen ancak şike davasıyla birlikte politize olmaya başladığı gözlemlenen Fenerbahçe taraftarlarına özellikle Saracoğlu’nda yönetimin de koltuk çıktığı söylenebilir. Zülfü Livaneli’nin ‘devrimci şarkıları’nın çalınması ya da Grup Yorum’a mal olmuş ‘Haklıyız kazanacağız’ sözünün tribünlere pankart olması yönetime rağmen olacak ‘direniş’ler olamaz.

 

Beşiktaş tribünlerinden yükselen ‘sol’ söylemler son birkaç yılda Fenerbahçe ve Galatasaray tribünlerine de sirayet etmiş durumda.

 

FİKİRSEL İŞLER BUNLAR!

Fenerbahçe’nin ‘Sol Açık’ ve Galatasaray’ın ‘Tek Yumruk’ grupları henüz ‘kitlesel’leşmeseler de ‘eylem’lerine polis alerji duymaya başladı bile. Sol Açık, pankartlarını Fenerbahçe Ülker-Mersin BB maçında Ülker Sports Arena’ya sokamadı! Grup üyeleri bu kez polis engeliyle karşılaştı zira artık güvenlik güçleri onların ‘gerçek emelleri’nin ne olduğuna uyanmıştı!

 

Polis, Sol Açık grubuna ‘fikirsel işler’ peşinde koştuklarını söyleyip ‘Onurlu bir bakış, görkemli bir direniş’ ve ‘Sarının kavgasında lacivert düşlerimiz var’ yazılı pankartlarına izin vermedi. Polis yetkilileri zaten grubun adından da rahatsız oluyormuş ki ‘sol açık’ da neyin nesiymiş! Taraftarların “Futbolda sağ açık da var” falan demesi karşısında da kül yutmamış...

 

Sonuç itibariyle Şükrü Saracoğlu Stadı, Burhan Felek ve Caferağa spor salonlarında defalarca tribüne asılan pankart, taraftarların doğum günlerinin skorboard’dan kutlandığı endüstriyel sporun yeni mabedi Ülker Sports Arena için pek ‘şık’ bulunmadı, dahası oldukça ‘tehlikeli’ bulundu!..

 

CHE DE YASAK KARDEŞİM!

İşte, üzerinde ‘Onurlu bir bakış, görkemli bir direniş’ ve ‘Sarının kavgasında lacivert düşlerimiz var’ yazan pankarlarının Ülker Sports Arena’ya sokulmamasıyla ilgili olarak polis yetkilileriyle Sol Açık taraftar grubu arasında geçen diyalogdan bir bölüm:

 

Sol Açık (SA): Pankartlarımızı neden topluyorsunuz?

Polis yetkilileri (PY): Sakıncalı!

SA: Nesi sakıncalı anlatır mısınız?

PY: Biz sizi biliyoruz. Logonuz Dev-Sol logosuyla aynı, buraya takımınızı desteklemek için değil başka amaçlarla geliyorsunuz. Fikri işler peşindesiniz. Sol Açık ismi zaten sorunlu.

SA: Futbolda sağ bek ve sol açık gibi kavramlar var.

PY: Türkçe istediğiniz yere çekilir. Siz amaçlarınıza göre çekmişsiniz.

SA: Ne gibi bir amacımız olabilir ki? Bir maç için 3500 lira veren bir grubun başka ne amacı olabilir.

PY: Biz biliyoruz amacınızı, uzatmayın Sol Açık pankartı yasak artık. Che’yi de kullanıyorsunuz zaten.

SA: Che de mi yasak?

PY: Burada yasak!

 

(Kenan Başaran / Radikal)