UEFA Avrupa Ligi yarı finaline adını yazdıran Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Portekiz ekibi Benfica ile eşleşti.

Fenerbahçe ilk maçı 25 Nisan'da Şükrü Saraçoğlu'nda oynayacak.

Yarı final ilk karşılaşmaları 25 Nisan, rövanşlar ise 2 Mayıs'ta oynanacak.

Kupa, 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da yapılacak final maçında sahibini bulacak.

İşte Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri:

Fenerbahçe - Benfica

Basel – Chelsea

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ BENFİCA'YI TANIYALIM

Portekiz temsilcisi Benfica bu sezon Portekiz Ligi ve Avrupa Ligi'nde yenilgi yüzü görmedi.

Avrupa Ligi'nde son dört takım arasına kalma başarısı gösteren Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Celtic ve Fenerbahçe'yi eleyen Spartak Moskova'nın yer aldığı G grubunu üçüncü sırada tamamlayarak Avrupa Ligi'ne geldi.

Benfica Avrupa Ligi'nde 2. Tur'da Bayer Leverkusen'i iki maçta da 2-1 ve 1-0'lık skorlarla geçti. 3. Tur'da Fransız temsilcisi Bordeaux'yu yine iki maçta 3-2 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Benfica, Çeyrek Final'de de İngiliz Newcastle United'ı evinde 3-1 yendikten sonra deplasmanda 1-1 berabere kalan Portekiz ekibi adını yarı finale yazdırdı.

YENİLMEZ ARMADA BENFICA

Bu sezon ülkesinde ve Avrupa'da oynadığı 46 maçta sadece iki yenilgi alan Benfica, bu iki yenilgisini de Şampiyonlar Ligi'nde aldı. 2 Ekim'de kendi evinde Barcelona'ya mağlup olan Benfica, 23 Ekim'de de deplasmanda Spartak Moskova'ya kaybetti.

Ligde şu ana kadar oynadığı 25 maçın 21'ini kazanan Benfica'nın dört de beraberliği bulunuyor. Ligin diğer güçlü takımı Porto'nun dört puan önünde zirvede yer alan Benfica, yaklaşık altı aydır yenilgi yüzü görmüyor.

MÜZESİ KUPA DOLU

Son yıllardaki en iyi sezonunu geçiren Benfica'nın geçmişi de başarılarla dolu. Portekiz Ligi'nde 32 kez şampiyon olan kulübün 4 Portekiz Lig Kupası ve 24 Portekiz Kupası bulunuyor. Benfica ayrıca 1961 ve 1962 yıllarında üst üste iki Şampiyonlar Ligi kupasını da müzesine götürdü.

7-0'LIK MAÇ

1975-76 sezonunda iki takım Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, o dönemde eşleştiği Benfica'ya deplasmanda 7-0 yenildi. Sarı lacivertliler kendi sahasındaki ikinci maçı 1-0 kazandı.

163 MİLYON EURO'LUK TAKIM

Portekiz ekibinin kadrosunda yer alan futbolcuların değeri yaklaşık olarak 163 Milyon Euro. Bu sezon takımın toplamda 43 golünü atan Brezilyalı Rodrigo Lima ve Paraguaylı Oscar Cardozo en tehlikeli futbolcular olarak göze çarpıyor. Takımın savunmasında transferin gözdesi Ezequiel Garay görev yapıyor. Orta sahada görev yapan Gaitan da etkili bir başka futbolcu, Pablo Aimar da tecrübesiyle takıma katkı yapıyor.

Portekiz ekibini Jorge Jesus çalıştırıyor. Benfica maçlarını, Lizbon'daki 65 bin kişi kapasiteli Estadio da Luz'da oynuyor. (Kaynak: Vatan, Haber7)