Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Yöneticisi Abdürrahim Albayrak’ın açıklamaları çok tartışılmıştı. Albayrak, Galatasaray’ın, Fenerbahçe’yi 2-1 yendiği maçtan sonra, “Psikolojik üstünlük bize geçti” demişti. Bu açıklamalara Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise "Bizi 6-0 yendikleri gün psikolojik üstünlük onlara geçer," diye yanıt vermişti.

Şimdi benzer bir tartışma daha gündemde: "Galatasaray, Drogba ve Sneijder transferleriyle Fenerbahçe’ye karşı psikolojik üstünlük sağladı mı?"

Bu soruya Fenerbahçe, “Hayır” yanıtı veriyor. Galatasaray tarafı ise farklı düşünüyor. Gelin bu tartışmaya bir göz atalım.

'6 MAÇI KAZANDIK, BU MU ÜSTÜNLÜK!'

Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, “Psikolojik üstünlük” değerlendirmesine katılmıyor. Hatta bir adım daha ileri gidiyor ve çok sert konuşuyor konuyla ilgili.

İşte Yılmaz’ın sözleri:

"İki oyuncu aldılar diye psikolojik üstünlük mü olur? Biz şampiyonlar ligi Şampiyonu Chelsea’nin en önemli oyuncularından (Meireles) birini aldık. Sneijder’in takım kaptanı Kuyt’ı, Sow’u, Krasiç’i aldık. Bu oyuncuların her biri bugün kadromuzda bulunuyor. Psikolojik üstünlük transferlerle olmaz."

"HER BRANŞTA ÜSTÜNÜZ"

Yılmaz, sözlerini daha da açıyor ve konuyu diğer branşlara da getiriyor:

"Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı her branşta üstün. Cumartesi ve pazar günü, basketbol, voleybol ve futbolda 7 kez Galatasaray ile oynadık. Ve bu karşılaşmalardan tam 6 tanesini biz kazandık. Bu mu psikolojik üstünlükleri? Aldıkları oyuncuları bankalardan borç paralar alarak transfer ettiler. Yoksa hazine mi buldular. Biz borsada olanları da çok iyi biliyoruz." (TRT SPOR)