Spor Toto Süper Lig 13. hafta açılış karşılaşmasında Sivasspor'u konuk eden Fenerbahçe, 4-1'lik galibiyetle zirve takibini sürdürdü.

Lig maçlarında Kadıköy'deki son yenilgisini 3 Şubat 2013'te yine Sivasspor karşısında alan sarı lacivertliler, karşılaşmanın 3. dakikasında Bekir İrtegün'ün tartışmalı golüyle 1-0 öne geçti.

Konuk ekip Sivasspor 13. dakikada Aatif Chahechouhe ile beraberliği sağlarken bu golden 1 dakika sonra sahneye çıkan Moussa Sow Fenerbahçe'yi tekrar 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt'ın 39. dakikadaki golüyle soyunma odasına 3-1 önde giden Fenerbahçe, 65. dakikada Senegalli golcüsü Moussa Sow ile durumu 4-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kanarya taraftarı önünde rahat bir galibiyet elde etti.

Tribünlerde büyük boşlukların olduğu karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe puanını 27'ye yükseltirken Sivasspor ise 10 puanda kaldı.

Passolig kart sahibi kişilerden sadece 1350 adet taraftar Fenerbahçe-Sivasspor maçını izlemeyi tercih etti. Yağışlı ve soğuk hava ile birlikte maçın hafta içinde olması da taraftar sayısının az olmasına neden oldu. Yönetim ve futbolcuların son günlerdeki çağrılarına rağmen tribünler boş kaldı. Kombine sahibi taraftarlardan ise yaklaşık 12 bin kişi stada gelirken toplamda 15 bine ulaşmayan taraftar topluluğu mücadeleyi seyretti.

Fenerbahçe gelecek hafta K. Erciyesspor'a konuk olurken Sivasspor evinde Başakşehir'i ağırlayacak. (Sporx, Fanatik)