Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Fenerbahçe Doğuş'un Beşiktaş Sompo Japan'ı konuk ettiği maçta kafalarında sargı bezi ile yer alan 6 taraftar, geçtiğimiz haftalarda yaşanan olaylardan dolayı Beşiktaş Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş'e göndermede bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki mücadele çıkan olaylar nedeniyle ertelenmişti. Siyah beyazlıların teknik direktör Şenol Güneş kafasına aldığı yabancı madde sonrasında yerde kalmış ve kafasına 5 dikiş atılmıştı. Fenerbahçe camiası ise Şenol Güneş’in kafasının yarılmadığını ve dikişlerin göstermelik olarak atıldığını iddia etmişti.

SOSYAL MEDYADA BOYKOT KAMPANYASI

Fenerbahçe taraftarının bu davranışı başta Beşiktaş taraftarı olmak üzere sporseverlerin tepkisini çekti. Kafasında sargı ile görüntülenen kişiler arasında Finansbank Müdür Yardımcısı Hasan Murat Şakar ve eski CarrefourSA yöneticisi Onur Ehliz’in de bulunduğunun belirlenmesi üzerinde siyah beyazlı taraftarlar sosyal medyadan Finansbank ve CarrefourSA’ya yönelik boykot kampanyası başlattı.

Tepkilerin büyümesi üzerine CarrefourSA bir açıklama yaparak Onur Ehliz’in 2016 yılında firmalarından ayrıldığını duyururken, Finansbank Müdür Yardımcısı Hasan Murat Şakar, Twitter hesabı üzerinden “Bugün oynanan Fenerbahçe Doğuş ve Beşiktaş Sompo Japan basketbol maçında taraftarlık adına ortaya koyduğum tavır ve davranışların düşüncesiz ve yanlış olduğunun farkına varmış durumdayım. Bu çerçevede tüm Beşiktaş camiasından ve Sayın Şenol Güneş’ten özürlerimi kabul etmelerini rica ederim” mesajını paylaştı.