Kayserispor-Fenerbahçe maçı öncesi ev sahibi ekibin bazı taraftarlarının, üzerinde Fenerbahçe forması bulunan küçük bir çocuğa saldırmaya kalkmasının ardından Üniversiteli Kayserisporlular Grubu 'Vicdan' başlıklı bir açıklama yayınladı.

Üniversiteli Kayserisporlular Grubu'nun yayınladığı skandal açıklamada "verilen tepkinin küçük çocuğa değil babasına olduğu" ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, konuyla ilgili bir açıklama yapan Üniversiteli Kayserisporlular Grubu, özür dilemek yerine yaptığı bu açıklamayla tepki topladı.

Grup, Fenerbahçeli formalı küçük çocuğun Kayserispor tribünlerinde yer almasının dünyanın her yerinde anormal bir durum olduğunu savundu.

Lig TV'de yer alan 'Maçın Öyküsü' programına yansıyan görüntülere göre; Amigo Recai olduğu belirtilen Kayserispor taraftarı, üzerinde Fenerbahçe forması olduğu gerekçesiyle küçük çocuğa uzun süre tepki gösterdi.

Kayserispor taraftarının bulunduğu kale arkası tribününde yaşanan tartışmanın ardından olaydan çok korkan minik futbolsever gözyaşlarına boğuldu.

Bu görüntüler sosyal medyada Fenerbahçe taraftarlarının tepkisine neden olurken; Sarı-Lacivertli taraftarlar, küçük çocuğun Kadıköy'deki bir maça getirilmesi çağrısında bulundular.

KAYSERİSPOR'DAN AÇIKLAMA: ALAKAMIZ YOKTUR

Kayserispor resmi sitesinden yapılan açıklamada; '18.10.2015 Pazar günü oynadığımız Kayserispor – Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında kendini bilmez bir taraftarın Fenerbahçe forması giymiş bir çocuğa karşı yapmış olduğu hareketi Kayserispor Kulübü olarak Tasvip etmiyor ve Kınıyoruz.

Yayıncı Kuruluş aracılığı ile yayınlanan bu görüntülerin münferit bir olay olduğunu ve Kulübümüz ile hiçbir alakası olmadığını Kamuoyuna Saygılarımızla duyururuz…' denildi.

TFF'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kayserispor-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçeli çocuğu ve babasını tehdit eden Kayserispor taraftarı hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

TFF'nin yaptığı açıklama şöyle:

Kayserispor-Fenerbahçe müsabakasında yaşanan olayla ilgili Federasyonumuz, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile görüşmüş ve gerekli işlemlerin 6222 sayılı Kanun çerçevesinde yapılmasını talep etmiştir. İlgili olayda küçük bir çocuk ve babasını tehdit eden kişilerin tespiti ve gerekli işlemlerin yapılması hususunda takipçi olacağımızı kamuoyunun dikkatine arz ederiz.