Son yenilgisini geçen sezon yaşadığı Akhisar'a liderlik hedefiyle giden Fenerbahçe, Akhisar karşısında yine mağlup oldu. Akhisar, sahada varlığıyla yokluğu bir olan güçlü rakibini 2-0 yenip, liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe Manisa'dan İstanbul'a eli boş dönüyor. Ligde haftaya ilk 2 sırada giren iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Akhisar Belediyespor oldu. Ege ekibi, Gekas'ın 2 golüyle Fenerbahçe'yi 2-0 yenip liderliğini devam ettirdi.

Geçen sezon son yenilgisini Akhisar deplasmanında alan Fenerbahçe ise bu sezonki ilk yenilgisini de aynı sahada yaşamış oldu. Sarı lacivertlilerin 90 dakika boyunca etkili olamaması maçın en önemli notlarındandı...

Sakat ve cezalının olmadığı ev sahibi Akhisar Belediyespor maça Oğuz Dağlaroğlu, Ahmet Cebe, Douglao, Uğur Demirok, Güray Vural, Bruno, Merter Yüce, Zokora, Kenan Özer, Bilal Kısa, Gekas ilk 11'i ile başladı.

Volkan, Emre ve Meireles'den yoksun Fenerbahçe ise sahaya Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk, Kuyt, Diego, Sow, Webo 11'iyle çıktı. Sarı lacivertlilerde geçen hafta tribünler tarafından ıslıklanan emenike yedek kulübesindeydi. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın maç öncesi Lig TV'ye verdiği röportajda bu konu hakkındaki yorumu ise kısaydı: "Emenike çok değerli bir oyuncu, bu taktiksel bir tercih"

 Fenerbahçe maçın ilk yarısında adeta kayıpları oynadı. Emre'nin yokluğu ciddi biçimde hissedildi. Akhisar ise liderlikte boşuna oturmadığını ispatlarcasına Fenerbahçe kalesine yüklendikçe yüklendi. İlk 30 dakikada tüm ataklar ve pozisyonlar Akhisar Belediyespor'dan geldi. Ege ekibinin durdurulamaz golcüsü Gekas, Alves'in büyük hatasını ustaca değerlendirince, ev sahibi ekip öne geçti. Golden sonra Fenerbahçe reaksiyon gösterdi ve skoru değiştirmek için rakip alana çok adamla gitmeye başladı. Fakat bu durum sadece 3-4 dakika sürdü. Diğer yandan sarı lacivertliler savunmada geniş alanlar bıraktı.

İkinci yarıda da manzara çok farklı değildi. 45 dakika boyunca hiçbir şey yapamayan 11'inde oyuncu değişikliği yapmayan İsmail Kartal'ın sahaya yolladığı takım, 3 dakika içinde 2. golü yedi. Buna rağmen Fenerbahçe rakip kalede pozisyon üretememeye, organize olamamaya devam etti. Değişiklikler ise 64. ve 72. dakikada oldu ve sarı lacivertli takım ancak 75. dakikadan sonra ağırılğını rakip yarı sahada hissettirebildi. Bunda tabii ki Akhisar'ın 2 farklı skor üstünlüğünü korumak için geriye çekilmesinin payı büyüktü. (NtvSpor)