1 Mayıs 2011-30 Nisan 2012 tarihleri arasında oynanan bütün kulüp ve ulusal takım maçları temel alınarak yapılan UEFA Respect Fair Play değerlendirmesinde Norveç listenin ilk sırasında yer aldı. Norveç ile birlikte Finlandiya ve Hollanda da, gelecek sezon bir fazla takımla UEFA elemelerine katılabilecekler.

 

Liglerinde en az 35 müsabaka oynayan ülkelerin dikkate alınarak gerçekleştirilen sıralamada, toplam rakam UEFA maçı sayısının UEFA’ya üye ülke sayısına bölünmesiyle elde edildi.

 

Değerlendirmeler, maçlarda görev alan UEFA delegeleri tarafından, olumlu oyun, rakibe ve hakeme saygı, taraftarların ve teknik heyetlerin tutumu ve nihayetinde ihtar ve ihraçlar göz önüne alınarak yapılıyor.

 

İlk üç sırada yer alan ülkeler, UEFA Avrupa Ligi 2012-2013 ilk turuna kendi ülkesinde 'fair play' şampiyonu olan kulübü gönderecekler. Bu unvanı hak eden kulüp, UEFA Liglerine katılıyorsa, ikinci takım UEFA Ligi'ne katılıyor. UEFA ayrıca, ikinci lige düşen bir takımın bile 'fair play' ruhuna örnek olması açısından UEFA Ligi'ne katılabileceğini belirtti.

 

Türkiye, 53 ülkenin yer aldığı listede oynadığı 85 maç ve topladığı 7 bin 504 puanla ancak 46. sırada yer alabildi.