Cizre’de çatışmalar sırasında binaların bodrumlarına sığınanların öldürülmesi ile ilgili kullanılan, özel harekat polislerinin duvarlara yazdığı bir söz tribünlere de yansıdı. Eskişehirspor taraftar grubu Nefer, dün (14 Şubat) oynanan Eskişehirspor-Antalyaspor karşılaşmasında “Aşk bodrumda yaşanıyor güzelim” yazılı pankart açtı.
Katliama övgü sunan pankartın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, pankartın aslında Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan taraftarlarca açıldığı da ileri sürüldü.

Öte yandan Eskişehirspor taraftarının ırkçı pankartı, Amedspor’a yönelik soruşturma ve cezaların ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) nasıl bir tavır takınacağını sorusunu da doğurdu.

“ÇOCUKLAR ÖLMESİN” PANKARTI DİSİPLİNLİK OLMUŞTU

Amedspor kulübüne, Fenerbahçe maçında futbolcular sahaya “Çocuklar ölmesin, maça da gelsin” pankartıyla çıktıkları gerekçesiyle soruşturma açılmış ve kulüp Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti.
ÖNCEKİ ÖRNEKLER

Gençlerbirliği ile Osmanlıspor arasında oynan Süper Lig karşılaması sırasında 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki canlı bomba saldırısını protesto etmek için “Ankara 10.04”, “Barış Kazanacak”, “İyi değiliz, iyi olmayacağız” şeklinde pankart açan üç taraftar gözaltına alınmıştı.

Fenerbahçe maçında ise Bursasporlu taraftarlar tarafından açılan ‘’Bursa Kapalı Cezaevine Hoşgeldiniz Emek Hırsızları’’ pankartı nedeniyle yeşil beyazlı kulübe para cezası verilmişti.

(Kaynak: Sendika.org)