Eskişehirspor, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda İskoçya'nın St. Johnstone'u evinde ağırladı. Karşılaşmadan Alper Potuk ve Veysel Sarı'nın golleriyle 2-0 galip ayrılan Es-Es, rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları'ndan men edilmesinin ardından UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine davet edilen Eskişehirspor, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda İskoçya'nın St. Johnstone ile karşı karşıya geldi.

Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmadan Alper Potuk ve Veysel Sarı'nın golleriyle 2-0 galip ayrılan Es-Es rövanş için avantaj elde etti. Rövanş maçı 26 Temmuz'da İskoçya'da oynanacak.

Karşılaşmanın 41. dakikasında Alper'in yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta Batuhan'ın sırtına çarpan top, kaleci Mannus'u yanıltarak filelerle buluştu.

Eskişehirspor, 1987-1988 sezonunda Balkan Kupası'nda yaptığı son maçın ardından, bugün UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Saint Johnstone ile karşılaşarak 24 yıllık Avrupa hasretine son verecek.

UEFA Kupası'nda da 1975-1976 sezonunda boy gösteren Eskişehirspor, Bulgaristan'ın Spartak takımıyla karşılaşmış, rakibine iki maçta da yenilerek kupadan elenmişti.

BİLETLER TÜKENDİ
Açık tribünün 30, kapalı tribünün 50, VIP tribünün 100, misafir tribünün ise 50 liradan satışa sunulduğu biletler, karşılaşmadan bir gün önce tükendi.

Yaklaşık 300 kişilik Saint Johnstone takımı taraftarı, Atatürk Stadı'nın kapalı tribününün sol tarafında kendileri için ayrılan bölümde karşılaşmadan 1 saat önce yerlerini aldı.

Eskişehirspor taraftarları da maçtan önce stat çevresinde çeşitli gösteriler ve tezahüratlar yaptı. İki takım taraftarları maç öncesinde dostluk mesajları verdi.

İki takım da karşılaşmadan yaklaşık 1,5 saat önce güvenlik önlemleriyle stada giriş yaptı.

Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan hakemler Ante Vucemilovic-Simunovic, Dalibor Conjar ve Goran Pataki, iki takım oyuncuları ve teknik heyeti de maç öncesinde sahada inceleme yaptı.

"BEKLE BİZİ AVRUPA GELİYOR ES-ES"
Karşılaşma öncesinden statta, sanatçı Mithat Körler'in ''Bekle bizi Avrupa geliyor Es-Es'' şarkısı çalındı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Yılmaz Karaca, İskoçya'dan gelen basın mensuplarına Eskişehir'in meşhur met helvasını ikram etti, EGC'nin flamasını ve kentin yerel gazetelerini verdi.

Açık tribündeki Eskişehirspor taraftarları, Saint Johnstone takımını ısınmaya çıktığında alkışlayıp tribüne çağırdı.

Eskişehirspor taraftarları, ''Hakkımız helal, yolunuz açık olsun'' yazılı pankart da açtı. (ntvmsnbc)