Fifa kokartlı eski hakem İhsan Türe’nin Bugün gazetesinde yer alan sözleri şöyle:

80'li yıllarda anlaşmalı 25-30 maç yönettim. Bir takım kendini kurtarmış bir takım kümede kalma mücadelesi veriyor. Maç başlıyor. Al gülüm ver gülüm oynanıyor. Ama bir şey yapamıyorsunuz. Federasyon bana  ‘Böyle bir durumda maçı 88. dakikada bitir ve raporunu yaz. Her iki takımı küme düşürelim’ diyor. Ama bunu yaptığım an can güvenliğim yok ki.

Buna cüret edenin kafasına sıkarlar. Federasyona ve MHK'ya söyledim. ‘Bu kararı verirsem garantim olur mu’ dedim. Bana ‘Allah'a emanetsin’ dediler.

Kümede kalmak için milyarlık şike teklifi

Bugün'ün haberine göre, İhsan Türe 1993 senesinde aldığı şike teklifini ise şöyle ifade ediyor: "Kümede kalma mücadelesiydi. Şike önerisi yapıldı... 1993 senesinin 1 milyarı... Çok ama çok yüksek bir para... Hemen o dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir'e telefon açtım ve olayı anlattım. Şike teklif eden kişi tutuklandı, paraya da el konuldu. Daha sonra o kişiyi mahkemeye verdim.".

'Milan bana şike teklifi yaptı'

Futbolun kirli yüzü Avrupa'da da var. Milan-Real Betis maçı öncesi ikinci başkan 4 bavul dolusu giysi odama gönderdi. Korktum Milan'ı UEFA'ya şikâyet edemedim.

'Fenerbahçe'lilerden özür dilerim'

En büyük hatayı 1989'daki Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde yaptım. Ofsayttaki Hasan Vezir topa tokunmuş. Görmedim. Fenerbahçe 1-0 yenildi. Çok üzüldüm. Fenerbahçelilerden özür diliyorum.