Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına katılan Rus kafilesinin koçu 72 yaşındaki Talliy Monastyrev, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Oyunlar Köyünde Rus kafilesinden yönetici ve antrenörlerin kaldığı blok, acı bir haberle güne başladı. İki kişilik odada kalan Talliy Monastyrev, yıkanmak için girdiği banyoda geç kalınca arkadaşı merak etti. Banyonun kapısı acılınca Talliy Monastyrev’i yerde hareketsiz gören arkadaşı durumu polise bildirdi. Ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesine kaldırılan Monastyrev’in bir süre önce açık kalp ameliyatı geçirdiği ve kalp krizinden öldüğü tespit edildi. Koç Monastyrev’in cesedi morga kondu, soruşturma sürdürülüyor.

TACİZ İDDİASI KENTİ KARIŞTIRDI

Erzurum, Habertürk Gazetesi’nde yayımlanan haberle sallandı. Habertürk’ün haberine göre önceki günlerde gerçekleşen ve sadece gönüllüler ve sporculara açık olan Hadise konserinde Kanadalı kadın sporcular, oyunlar köyünde görevliler tarafından taciz edilmişti. Durumun polise iletilmemesi halinde ise Kanada delegasyonun oyunlardan çekileceği de not olarak düşülmüştü. Konuyla ilgili konuşabildiğimiz Kanadalı sporcular, Kanadalı antrenörler, böyle bir olayın yaşandığını duymadıklarını, Delegasyon Başkanları Beth Ali’nin de kendilerine oyunlardan çekilme konusunda bir bildirimde bulunmadığını belirtti.

KENT İÇİNDE BİR TACİZ OLAYI

Sadece kent içinde turist bir anne-kıza sözlü tacizde bulunulduğu polis yetkililerince açıklandı. Ancak bu taciz gerçekleşir gerçekleşmez güvenlik görevlileri olaya müdahale edip, tacizcileri gözaltına aldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de olayı yalanlarken “Bu kadar mükemmel yaptığımız bir işi kendi kendimize zorla karalamanın hiçbir mantığı yok” açıklamasını yaptı. Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian da böyle bir taciz olayının yaşanmadığını açıkladı.

Habertürk’ün haberinde yer alan konulardan biri de Milli Takım’ın akreditasyon kartlarının toplandığıydı. Adlarını vermek istemeyen Türk sporcu ve yetkililer böyle bir olayın hiç yaşanmadığını da ifade etti.

Radikal