Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisinde Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Uslu ve Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen ile görüştü.

Başbakan Erdoğan, saat 16.00 sıralarında evinden geniş güvenlik önlemleri altında ayrıldı. Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisine geldi. Başbakan Erdoğan, çalışma ofisinde Mahmut Uslu ve Rıdvan Dilmen ile yaklaşık 2 saat görüştü.

Uslu'nun ofisten ayrıldığı araçta Rıdvan Dilmen'de ön koltukta görüntülendi. Görüşmeye ilişkin bilgi verilmedi. Erdoğan görüşmelerin ardından saat 19.00 sıralarında çalışma ofisinden ayrıldı.

Rıdvan Dilmen, geçtiğimiz hafta sonu NTV'de yayınlanan Yüzde 100 futbol programında yaptığı değerlendirmelerde Fenerbahçe taraftarının Kayserispor maçında Başbakan Erdoğan ve hükümet aleyhinde yaptığı tezahüratları kınadığını söylemişti.

Görüşmenin, 29 Aralık Pazar günü oynanan Fenerbahçe-Kayserispor lig maçında Fenerbahçe taraftarlarının yaptığı protestolar olduğu tahmin ediliyor. Fenerbahçe taraftarları maç öncesi, sırası ve sonrasında ''hükümet istifa'', ''hırsız Tayyip Erdoğan'' gibi sloganlar ile ''Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz'' gibi kendi özgün bestelerini de tribünlerden haykırmıştı.

3 Temmuz 2011'den bu yana sıklıkla hükümeti ve Tayyip Erdoğan'ı protesto eden Fenerbahçe taraftarları, Gezi sürecinden sonra da tribünlerden tepki vermeye devam etmişti.

MAHMUT USLU, BAŞBAKAN'A NE SÖYLEDİ?

F.Bahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Uslu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la özel bir görüşme yaparken, bu buluşmanın detayları ortaya çıktı. Daha önce alınmış olan bu randevu için İstanbul Dolmabahçe'deki başbakanlık Çalışma Ofisi'ne Erdoğan'la bir araya gelmek için giden Uslu, burada tesadüfen ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in de bulunduğunu gördü.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Uslu, Başbakan Erdoğan'a geçen hafta Saracoğlu'nda oynanan Kayseri maçında taraftarların hükumet aleyhinde yaptığı tezahüratların kendi bilgileri dahilinde olmadığını belirterek, "Bu olay yanlış anlaşılmasın. Yaşanan durum kesinlikle bizim kontrolümüzde değildi. Taraftarın vermiş olduğu tepkiyle bizim hiçbir alâkamız yok" dedi.

Görüşmede önümüzdeki günlerde çıkacak olan yeni spor yasasıyla ilgili fikir alışverişinde de bulunulurken 3 Temmuz süreci hakkında bir konuşma yapılmadığı öğrenildi.