Dünya Güreş Şampiyonası'nda birinci olan Yasemin Adar, ödülünü şiddet gören kadınlara adadı.

Adar, "Kazandığım bu madalya ezilen, öldürülen, şiddet gören, taciz ve tecavüz mağduru olan tüm kadınlara armağan ediyorum” dedi. 

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden Türkiyeli Yasemin Adar altın madalya kazanarak Türkiye'nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonluğunu elde etti. Adar, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen şampiyonanın finalinde Belaruslu rakibi Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yendi. Adar, Türkiye’den dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk kadın güreşçi oldu. 

Adar, aldığı madalyayla ilgili sosyal medya üzerinden, “Kazandığım bu madalya ezilen, öldürülen, şiddet gören, taciz ve tecavüz mağduru olan tüm kadınlara armağan ediyorum” açıklamasında bulundu.

YASEMİN ADAR KİMDİR?

Balıkesir’de 6 Aralık 1991’de dünyaya geldi. Atletizm ve gülle atma ile başladığı spor hayatına, güreş ile devam etti. Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi'nde atletizm takımına katılan genç sporcu, Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda okudu.

Daha sonra Niğde’nin Kiledere kasabasında Şehit Bülent Tunçbilek Ortaokulunda Beden Eğitimi öğretmenliği yapmaya başladı. 2011’de Balıkesir Gençlik Spor Kulubü'nde güreşe başlayan Adar, Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü'nde güreş kariyerini sürdürdü.

Mart 2016'da Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 75 kiloda da Rusyalı rakibi Alena Starodubtseva'yı 7-0 yenerek Türkiye tarihinde güreş alanında kadınlarda ilk altın madalyanın sahibi oldu.
Adar’ın şimdiye kadar kazandığı dereceler arasında şunlar var: 2016 Grand Prix İspanya 3.; 2016 Dünya Olimpiyat Kalifikasyon Turnuvası 1.; 2016 Avrupa Şampiyonası 1.; 2016 Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası 1.; 2015 Avrupa Oyunları 5.; 2013 Dünya Şampiyonası 5.; 2013 Akdeniz Oyunları 1.; 2012 Dünya Şampiyonası 5.; 2012 Akdeniz Oyunları 1.; 2012 Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası 3.