Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda henüz 2 maç oynandı ancak turnuvanın hakemleri adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

Hakemler başarılı yönetimleriyle değil, verdikleri kararlarla şimdiden turnuvaya damga vurmuş durumda.

Turnuvanın açılış maçı olan Brezilya-Hırvatistan mücadelesi 1-1 devam ederken, Japon hakem Yuichi Nishimura, 70'inci dakikada Brezilya lehine verdiği penaltı kararıyla adeta karşılaşmanın kaderini değiştirdi. Bu pozisyonda Brezilya'nın forvet oyuncusu Fred, Hırvatistan savunmacısı Lovren ile ikili mücadelesinde kendisine kolay bir şekilde yere bırakmıştı.

Maç sonrası Hırvatlar, Japon hakeme çok öfkeliydi... Özellikle teknik direktör Niko Kovac, "Hakemler böyle devam edecekse, biz evimize dönelim" diyerek, Japon hakemin verdiği penaltı kararına büyük tepki gösteriyordu.

Dünya Kupası'nda ikinci günün ilk maçında da skandal derecesinde hakem hataları yaşandı... Eski Galatasaray oyuncusu Meksikalı Giovanni dos Santos'un, Kamerun ağlarına iki kez yolladığı top, ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

Bu iki pozisyonda da ofsayt olmaması, bu kez Meksika-Kamerun maçının hakemi olan Wilmar Roldan Perez'i gündeme taşıdı Kolombiyalı hakemin iptal ettiği goller, henüz maç bitmeden sosyal medyanın en çok konuşulan konularından birisi oldu. (NTV Spor)