Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları başlıyor. Gruplarını lider olarak tamamlayan 4 takım yarı final mücadelesi verecek.

2018 Dünya Kupası’nda çeyrek final maçları bugün başlıyor. Uruguay-Fransa maçı, saat 17.00’de; Brezilya-Belçika maçı da saat 21.00’de başlayacak.

Günün ilk maçında Uruguay ve Fransa karşı karşıya gelecek. Nizhny Novgorod Stadyumu’nda oynanacak müsabaka, saat 17.00’de başlayacak.

Uruguay, A Grubu’ndaki rakipleri ev sahibi Rusya, Suud Arabistan ve Mısır’ı mağlup ederek, bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Avrupa Şampiyonu Portekiz’le eşleyen Uruguay, çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu.

C Grubu’nu 7 puanla lider olarak tamamlayan Fransa ise bir üst turda, turnuvanın favorilerinden Arjantin’le karşı karşıya geldi. Maçı, 4-3 kazanan Fransa, çeyrek finale yükseldi.

BELÇİKA, 2-0 GERİDEN GELİP ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Günün ikinci maçında ise Brezilya ve Belçika, yarı final için mücadele edecek. Kazan Arena’da oynanacak maç, saat 21.00’de başlayacak.

E Grubu’nda yer alan Brezilya, 7 puan topladı ve birinci olarak son 16 turuna yükseldi. Meksika’yı 2-0’la geçen Brezilya çeyrek finale çıktı.

G Grubu’nda 3’te 3 yapan Belçika, son 16 turunda Japonya ile mücadele etti. 52’inci dakikada 2-0 geriye düşen Belçika, 74’üncü dakikada beraberliği yakaladı. 90+3’üncü dakikada Japonya ağlarını havalandıran Nacer Chadli, Belçika’yı çeyrek finale taşıdı.

İki çeyrek final mücadelesinin galibi olanlar, yarı finalde karşı karşıya gelecek. Maçlar TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Gazete Duvar