Bir dönem Süper Lig'de fırtınalar estirdikten sonra son 3 sezon ard arda küme düşerek 3'üncü Lig'e inen Diyarbakırspor, bugün deplasmanda oynayacağı Kocaelispor maçına da gidemeyince yeşil kırmızı takıma statü gereği amatör lig yolu açıldı.

İKİNCİ KEZ OLDUĞU İÇİN AMATÖRE DÜŞECEK

Radikal'de yer alan habere göre, daha önce ligin 7'nci haftasında İstanbul Maltepe maçına gidemediği için 3-0 hükmen mağlup sayılıp 3 puanı silinen Spor Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımı Diyarbakırspor, bugün oynayacağı Kocaelispor maçı için yol parası temin edemedi. Bu yüzden Kocaeli'ne gitmek için kulüp binasına giden yeşil kırmızılı futbolcular, evlerine dönmek zorunda kaldılar.

"2 MİLYONLUK ŞEHRE YAKIŞMADI"

Diyarbakırspor Dernekler Birliği Başkanı Ramazan Tugay, mevcut durumun Diyarbakır"a yakışmadığını belirtti, "Kentin nüfusu 2 milyonu aşmış durumda. Eğer bu takım, bugün 10 bin lira bulamayıp Kocaeli'ne gidemiyorsa bu kentin ayıbıdır" dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Futbol Federasyonu talimatlarına göre profesyonel bir futbol takımı, bir sezonda iki maça çıkmadığı zaman ligden düşüyor. Bu yıl 2 maça çıkamayan Diyarbakırspor'la ilgili son kararı Futbol Federasyonu verecek. Bu karar alındığı zaman Diyarbakırspor, 45 yıl sonra amatör lige düşecek.