DİYARBAKIR - ABD'nin Pensilvanya eyaletinde düzenlenen NBA yaz kampına katılacak olan Şiyar Tamriş, 1 hafta boyunca NBA otoriteleri ve NCCA hocaları tarafından izlenecek. Şiyar, iyi bir teklifin gelmesi durumunda da basketbol kariyerine NBA'de sürdürecek.

Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkanı Osman Kaya, Şiyar Tamriş'in ABD'deki Yükselme Kampı'na gidişinin hem kulübü hem de belediyeyi çok sevindirdiğini söyledi.

Şiyar Tamriş ise her şeyin Antrenör Gökhan Yıldırım'ın geçen yıl Şerazim Cucuboğa ile ABD'ye gitmesinin ardından başladığını belirterek, "Gökhan Hoca Amerika'dan dönünce bizi çok teşvik etti, oyunlarımdan videoların olduğu bir CD'yi gönderdik ve kabul edildim. 25 Temmuz'da gidiyorum. Çok mutluyum" dedi.

KAMPTA TÜRKİYE'DEN BİR TEK O VAR

Diyarbakır'dan böyle bir yeteneğin çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Bağlar Belediye Basketbol Takımı antrenörü Gökhan Yıldırım, "Biz Şiyar'ın videolarını yollamıştık ve oradaki otoriteler seyredip beğendi. İki hafta önce davet geldi. Vize işlemlerini tamamladık. Pazartesi günü gidiyoruz" diye konuştu.

Şiyar'ın Diyarbakır için çok güzel bir örnek olduğunu vurgulayarak bir hafta sürecek kampta NBA otoritelerinin ve NCCA ligi hocalarının Şiyar'ı izleyeceğini belirten Yıldırım, "Temel amacımız sporcularımızı büyük takımlarda görebilmek ve diğer gençlere örnek olmasını sağlamak. Çok çalışıyoruz. Gece geç saatlere kadar salonda çalışıyoruz. Şiyar'dan da beklentimiz orada güzel bir teklifin gelmesi ve Diyarbakırlı gencimizin oynaması" dedi.