ABD'nin SASCS takımına seçilen Diyarbakırlı basketbolcu Ramazan Özkan (19), başarısı nedeniyle büyük mutluluk yaşıyor

 

Yaklaşık 45 gün önce İstanbul'da yapılan ve NBA otoritelerinin katıldığı seçmede Fenerbahçe, Efes Pilsen, Beşiktaş ve Banvit gibi takımlarının alt yapı sporcularının arasından sıyrılarak, ABD'den Syracuse Academy of Science Charter School (SASCS)'a seçilme başarısı gösteren Bağlar Belediyesi Basketbol Takımı oyuncusu Ramazan Özkan, Antrenörü Gökhan Yıldırım ile Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ı ziyaret etti.

 

SASCS takımında oynarken aynı zamanda basketbol bursuyla 5 yıl eğitimini de sürdürecek olmasından dolayı sevinçli olduğunu vurgulayan Özkan, “Hocalarımın sayesinde bu başarıyı elde ettim. ABD'ye gideceğim için çok heyecanlıyım. İlk başta inanamadım ve çok heyecanlandım. İlk başta annem uzakta olacağım için karşı çıktı ancak eğitimimi sürdüreceğimi anlatınca o da ikna oldu. Hedefim NBA'de forma giymek” dedi.

 

Aynı zamanda Bağlar Belediyespor'un kulüp başkanı olan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ise, daha önce 2 oyuncusunun aynı seçmeler için ABD'ye davet edildiğini, kız basket takımının da bu yıl büyük başarı elde ettiğini belirterek, “İmkan verildiğinde çocuklar büyük başarılara imza atıp, bizi gururlandırıyor. Bu başarılar uzun süreli emeğin ve çalışmanın sonucudur. Daha fazla imkan verildiğinde buradaki gençlerin sportif, kültürel ve sosyal alanda çok daha büyük başarıları olacağına inanıyorum. Ramazan Özkan'ın bu başarısı bizim açımızdan gurur verici. Bize böyle gurur verici bir başarıyı yaşattığı için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Antrenör Gökhan Yıldırım ise Ramazan Özkan'ın başarısının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Başarıdan dolayı büyük sevinç duydum. Bu başarı, imkan verildiğinde neler yapılabileceğini göstermek açısından büyük bir örnektir” dedi.