Spor Toto Süper Lig'de Pazar akşamı 19'da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde iki takım 376. kez karşı karşıya gelecek.

Daha önce oynanan maçlarda Fenerbahçe 142 kez kazanırken, Galatasaray 120 kez sahadan mutlu ayrıldı. 113 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Pazar günü oynanacak derbi öncesi Fenerbahçe ligde son olarak deplasmanda Bursaspor ile karşılaştı. Nefesleri kesen maçta Fenerbahçe Egemen'in son dakika golüyle kazanmış ve 25 puanla liderliğini sürdürmüştü Galatasaray ise ligde sahasında Konya Torkuspor'u 2-1 ile geçerek 10. haftayı 19 puan ve averajla 4. sırada tamamladı.

Aslan hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı Kopenhag maçından ise 1-0 mağlup ayrılmıştı.

FENER'DE KUYT VE SOW, CİMBOM'DA DROGBA

10. hafta sonunda ligde 24 gol atan Fenerbahçe'nin gol yükünü 5'er golle Dirk Kuyt ve Moussa Sow çekiyor. Galatasaray ise en fazla Fildişili yıldızı Didier Drogba ile sonuca gitti. Drogba toplamda sarı kırmızılılar adına 6 gole imza attı.

Ersun Yanal'ın gelişiyle birlikte formu yükselen Caner Erkin, bu sezon yaptığı 6 asistle takıma önemli katkıda bulundu.

Geçtiğimiz 2 yılın gol kralı Burak Yılmaz, bu sezon attığı 4 golün dışında yaptığı 4 asistle dikkatleri çekiyor.

KALECİLERİN DURUMU

Sezonun ilk 2 maçında geçtiğimiz sezondan kalan cezası nedeniyle forma giyemeyen Volkan Demirel, forma giydiği 8 maçta kalesinde 8 gol gördü. Muslera'nın sakatlığı sebebiyle Galatasaray kalesini koruması beklenen genç kaleci Eray İşçan ise ligde sadece Galatasaray'ın M.P. Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta forma giymiş, 1 gol yemişti.

Fenerbahçe ve Galatasaray, en son Kayseri'de oynanan Süper Kupa maçında karşı karşıya gelmiş, sarı-kırmızılılar Drogba'nın golüyle kupayı müzesine götürmüştü. Ligde oynanan son maçta ise, geçtiğimiz yıl 33. haftada iki takım Kadıköy'de karşılaşmıştı. Burak'ın golüne Webo'nun 2 golüyle yanıt veren Fenerbahçe, sahadan 3 puanla ayrılmıştı.

TAKIMLARDA KİMLER EKSİK?

Geçen hafta oynanan Bursaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Alper Potuk, Galatasaray karşısında forma giyemeyecek.

Galatasaray'da ise kart cezalısı bulunmuyor.

Sakatlığını atlatan Gökhan Gönül şans verilmesi halinde Pazar günü oynanacak derbide forma giyebilecek.

Galatasaray'ın ise sakatlıklarla başı dertte. Ameliyat olan Hamit, uzun bir süre daha sahalardan uzak kalacak. Geçtiğimiz hafta oynanan Konya Torkuspor maçında ayak parmağı kırılan Muslera'nın karşılaşmada oynaması beklenmiyor. Yine aynı maçta sakatlanarak oyundan çıkan Sneijder'in ise durumu henüz netlik kazanmadı. Aslan'da Gökhan Zan'ın da sakatlığı bulunuyor.

YANAL VE MANCİNİ'NİN İLK DERBİLERİ

Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğunu Aykut Kocaman'dan sonra devralan Ersun Yanal, sarı-laciverlilerin başında ilk Galatasaray derbisine çıkacak. Galatasaray'da Fatih Terim'den sonra göreve gelen İtalyan teknik adam Mancini de ilk kez bir Fenerbahçe maçına takımının başında çıkacak.

MAÇIN HAKEMİ: BÜLENT YILDIRIM 

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Bülent Yıldırım'ı derbide görevlendirdi. Yıldırım'ın yönettiği 3 Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 2'si berabere sonuçlanırken, Galatasaray bir maçtan galip ayrılmayı başardı.

Galatasaray, Bülent Yıldırım'ın Kadıköy'de yönettiği Fenerbahçe derbilerinden mağlubiyetle ayrılmadı. (ntvmsnbc)