Galatasaray 'ın eski yöneticisi Cüneyt Tanman , takımın başına Jan Olde Riekerink'in getirilmesinin ardından, sarı-kırmızılı yönetimi ağır bir şekilde eleştirdi. Tanman, derbiye çıkacak 11'i Hollandalı oyuncu Sneijder'in belirleyeceğini de iddia etti.

Sarı-kırmızılı takımın eski futbolcusu ve yöneticisi Cüneyt Tanman, takımın başına Hollandalı altyapı koordinatörü Jan Olde Riekerink'in getirilmesinin ardından Meydan Gazetesi'nde bir yazı kaleme aldı. Tanman'ın yazısı şöyle:

Dursun Özbek yönetimi herhalde Galatasaray tarihinin en sık fikir değiştiren, en hızlı ama en yanlış kararlarını alan yönetimi olarak tarihteki yerini alacaktır. Şu anda abandone olmuş boksör gibi ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Birçok yabancı hoca ismi sonrasında Bülent Ünder, Bülent Korkmaz derken Sneijder'in referansıyla gelen, uzmanlığı altyapı olan birine takımı teslim ettiler. 65 yaştan kovdukları Bülent Ünder'in ayağına A takım için gitmeleri aczin en önemli göstergesi aslında. Bülent Korkmaz'ın kabul etmemesi de bir ölçüde iyi oldu, çünkü 9 haftalık süre hem Bülent Korkmaz'a yakışmaz hem de ona da yazık olurdu.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Niye 9 haftalık hoca arıyorlar? Çok açık ki Fenerbahçe maçına Orhan Atik'le çıkmanın riskinden korktukları için. Bu aslında takıma olan güvensizliğin de bir belirtisi. Meydan'da ilk yazdığım yazıda söylemiştim. "Verin takımı Sneijder'e, kurtulun" demiştim. Yaptıkları bu. Belki de en hayırlısı bu oldu. Avrupalı, büyük isim falan derken bu mali şartlarda, bu beceriksizlikle yeni bir hüsran yaşamaları kaçınılmazdı. Bu operasyon Fenerbahçe maçından korktukları için yaptıkları sadece göstermelik bir operasyon. Hollandalı'ya bilgileri verecek olan Sneijder olacak. Kısa vadede Sneijder'in 11'i sahaya çıkacaktır. Futbolcuya dayalı düzen bu olsa gerek.

YÖNETİMLER CESUR VE KARARLI OLMALI

Eğer kalıcı olduklarına inansalardı, bir projeleri olsaydı, mali kongrede projelerini, seçtikleri teknik adamı açıklar, bir ölçüde güven oyunu alır, gelecek yılın transfer planlamasını da bugünden hayata geçirmeye başlarlardı.