Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Türk hakem Cüneyt Çakır'a da görev verildi.

UEFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Portekiz'in başkenti Lizbon'un Luz (Işık) Stadı'nda oynanacak final maçını 41 yaşındaki Hollandalı hakem Björn Kuipers'in yöneteceği belirtildi.

Hollandalı hakemin yardımcılığını vatandaşları Sander van Roekel ve Erwin Zeinstra'nın yapacağı, karşılaşmanın 4. hakeminin ise Cüney Çakır olacağı ifade edildi.

"Devler Ligi" finalinin ilave yardımcı hakemliğini Hollandalı Pol van Boekel ve Richard Liesveld, yedek yardımcı hakemliğini ise yine aynı ülkeden Angelo Boonman yapacak. 68 UEFA organizasyonunda görev alan FIFA kokartlı hakem Kuipers, bu sezon 4 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 3 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında görev almıştı.

Avrupa Kupası finallerini yöneten 4. Hollandalı hakem olacak Kuipers, 2011'deki UEFA Süper Kupası ve geçen sezon Chelsea'nin Benfica'yı yenerek kupaya ulaştığı UEFA Avrupa Ligi finalinde de düdük çalmıştı. Bu arada UEFA Şampiyonlar Ligi'ni yönetecek Hollandalı hakem üçlüsü, Cüneyt Çakır ile Antalya'da kampa girecek. (Sabah)