İsviçre 1. Futbol Ligi'nde mücadele eden ve önceki günkü “iflas” açıklamasıyla, ülkedeki futbol tutkunlarının üzüntüsüne neden olan Servette Kulübü, uzun yıllardır Galatasaray taraftarlarının dillerinden düşmeyen ve artık sarı-kırmızılı kulüple özdeşleşen “Cim Bom” sloganının ilk sahibi olarak biliniyor.

 

1890 yılında kurulan ve sonuncusu 1999 yılında olmak üzere 17 kez lig şampiyonluğunu, 7 kez de İsviçre Kupası'nı kazanan, İsviçre'nin “Cim Bom”u, zor günler geçiriyor. Servette Futbol Kulübü'nün, bu sezon lige devam edip edemeyeceği de merak konusu haline geldi.

 

Bordo-beyaz renklere sahip Servette, 10 ekibin mücadele ettiği İsviçre Birinci Ligi'nde, bu yıl Neuchatel Xamax'tan sonra iflas eden ikinci kulüp oldu.

 

SLOGANIN TÜRKİYE'YE GELİŞİ

“Cim Bom” sloganını Türkiye'ye, Galatasaray'ın eski oyuncusu Sabit Cinol getirdi.

 

Eğitim için gittiği İsviçre'de, aynı zamanda Servette Kulübü'nde futbol oynayan Sabit Cinol, taraftarların “jim bom bom” tezahüratlarından etkilendi. İstanbul'a 1924 yılında dönen Cinol, Galatasaray Kulübü'ne geldiğinde, Servette takımının sloganını önce arkadaşlarıyla paylaştıktan sonra, bunu “re re re ra ra ra Galatasaray, Galatasaray Cim Bom Bom” olarak uyarladı. Sabit Cinol'un uyarladığı bu slogan, zaman içinde Galatasaray taraftarlarından büyük teveccüh gördü ve bugünkü tezahürat doğdu.

 

Bugün Galatasaray ile özdeşleşen bu slogan, aynı zamanda Türkiye'de bir spor kulübünün kullandığı en eski slogan olarak da kabul ediliyor. (hürriyet)