CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Silivri F Tipi Cezaevi’nde bulunan Habertürk Editörü Oğuz Usluer’in saçlarının zorla kesildiğini öne sürdü.

 Cezaevlerindeki hak ihlallerinin arttığını, yargının ise talimatla karar verdiğini ifade eden Yarkadaş, AKP’nin 12 Eylül artığı uygulamaları yeniden devreye soktuğunu söyledi.

DAYANAK GENELGE

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ‘Torba Yasa’nın 114. maddesi üzerine söz alan Yarkadaş, “Bugün elimize ulaşan bir habere göre Silivri Cezaevi’nde bulunan Habertürk Editörü Oğuz Usluer’in saçları bir genelgeye dayanılarak zorla kesildi. Elazığ Cezaevi’nde hak gasplarına karşı açlık grevi yapan tutuklular yirminci güne ulaştı. Bafra T Tipi Cezaevi’nde günlerdir gazete ve dergi verilmiyor. Gelin bu uygulamalardan vazgeçin. Bunlar 12 Eylül artığı uygulamalardır” dedi.

KENAN EVREN’İN SIKI TAKİPÇİLERİ’

“12 Eylülle güya hesaplaştığını söyleyenler ne yazık ki bu uygulamalarla Kenan Evren’in sıkı bir takipçisi olduklarını da göstermişlerdir” diyen Yarkadaş, sorunların yalnızca cezaevleriyle sınırlı olmadığını, yargının benzer durumda olduğunu belirtti.

(Kaynak: İleri Haber)