Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) Fenerbahçe'ye kötü haber geldi.

CAS, Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasına yaptığı başvuruyu ele aldı.

İncelemesini tamamlayan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, sarı-lacıvertli takımla ilgili kararını internet sitesinden açıkladı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, UEFA'nın verdiği iki yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı.

CAS’tan yapılan açıklamada, durumun aciliyeti nedeniyle de kararın gerekçelerini ayrıntılı olarak en kısa sürede açıklayacağını duyurdu.

Fenerbahçe'nin, UEFA Disiplin Kurulu'nun, Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna ilişkin, şike davasıyla ilgili verdiği 2+1 yıl men cezası için UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazla ceza 2 yıla düşürülmüştü.

Fenerbahçe Kulübü, 21-22 Ağustos tarihlerinde İsviçre'nin Lozan kentindeki CAS'ta savunma yapmıştı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin güçlü ekibi Arsenal takımına 3-0 ve 2-0 yenilerek elenmişti.

Devler Ligi defterini kapatan sarı-lacıvertli takımın UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesi bekleniyordu. CAS'ın verdiği kararın ardandan ardından gözler bu kez UEFA'ya çevrildi.

UEFA, Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa Ligi'ne katılıp katılmayacağına yarın karar verecek.

Öte yandan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin Beşiktaş ile ilgili kararını ise 30 Ağustos Cuma günü vermesi bekleniyor. (NTV)