Beşiktaşlı taraftarlar, olaylı Kasımpaşa maçında yaşanan olaylar için verilen kararlar nedeniyle TFF'yi protesto etti.

Geçtiğimiz hafta oynanan olaylı Kasımpaşa maçı sonrası hafta içinde internet ortamında organize olan siyah-beyazlı taraftarlar, İTÜ Ayazağa yerleşkesi önündeki metro istasyonunda toplandı. Çok sayıda taraftar, daha sonra buradan TFF'nin İstinye'deki merkez binasına doğru yürüyüşe geçti. Taraftarlara, yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi.

Yürüyüş sırasında Beşiktaş bayrakları ve pankartlar taşıyan siyah-beyazlılar, zaman zaman da meşaleler yakarak, tezahüratlar yaptı. Taraftarlar, yol boyunca TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet etti. Ayrıca taraftarlar, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a da, "Taraftar burada, Fikret Orman nerede?" diye tezahüratta bulunarak tepki gösterdi.

TFF'YE İKİ GÜN SÜRE, HAKEMLERE TEPKİ

Olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş maçının yeniden oynanması taleplerini dile getiren taraftarlar, TFF'ye bu konuda iki gün süre verdiklerini kaydettiler. Ayrıca hakemleri de eleştiren taraftarlar, "Futbolun katili Türk hakemleri" diye slogan attı.

Metro istasyonundan TFF binasına yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşün ardından ulaşan siyah-beyazlılar, çevik kuvvetin barikatlarıyla karşılaştı. Çıkabilecek olaylara karşı, bir TOMA, 3 de akrep aracı bina önünde hazır bulunduruldu.

Taraftarlar, federasyon binası önünde Demirören'e tepkilerini sürdürdü ve "Fenerbahçe'ye başkan olsana", "Beşiktaş'ın sahibi taraftarıdır", "Yönetime geldiğin günden beri bu taraftar hiç gülmedi", "Federasyon istifa", "Demirören istifa", "Beşiktaş'ın hakkını almaya geldik" şeklinde tezahüratlar yaptı.

Bu arada, taraftarlar protesto yürüyüşü için birçok pankart da taşıdı. Pankartlarda, "Beşiktaş ağır taştır, altında kalırsınız", "Beşiktaş'ın sahibi taraftarıdır" gibi yazılar yer aldı.

Kalabalık gruba, spor bürosu polisleri de TFF binasına kadar eşlik etti. TFF binası önünde de güvenlik önlemleri alınırken, taraftarlar, basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU

Siyah-beyazlı taraftarlar, TFF'nin İstinye'deki merkez binası önünde toplandıktan sonra basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Rakiplerimizle mücadele ederken, 'hakemin yanlış kararı bizim lehimize olsa da sahadaki adaletsizliği, rakibimizin hakkının yenmiş olmasını görmemezlikten gelmeyiz. Hayatın içindeki her türlü adaletsizlik ve haksızlık, sahalarda da, sokaklarda da tarafımızca reddedilir' demiştik ve bu duruşumuzdan da asla vazgeçmeyiz. Eğer bir müsabakada üç puanı hakkaniyet çerçevesinde yitirmişsek 'hep denedin hep yenildin, yine dene yine yenil, daha iyi yenil' der ve geçeriz.

Kasımpaşa ile oynadığımız maçta hakemin yanlı kararları müsabakanın sonucuna direkt tesir etmiş, oyuncularımız haksız cezalar almış, televizyon ekranlarında sahaya giren provokatör üzerinden Beşiktaş itibarsızlaştırılmaya çalışılmış, saldırganlık ve yapılan haksızlıklar meşru kılınmıştır. Durum ortada. Bir kişinin ya da tek bir kurumun kusurundan bahsetmiyoruz. Bu kokuşmuşluk, bu korkunç adaletsizlik ve dehşetengiz vicdansızlık her yeri sarmış durumda. Arsız emek hırsızlarını, haramileri uyarıyoruz; Beşiktaş'tan elinizi çekin!

Madem ki ne hakemliğiniz var ne de hakimliğiniz, o halde bulunduğunuz makamları daha fazla işgal etmeden derhal istifa edin!

Bir de hatırlatma yapalım; bizim sırtımızdan kurban kesme heveslileri de şunu iyi bilsin ki Beşiktaş'ın alet edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyiz. Cüret etmeyin. Söz bitti."

Beşiktaşlı taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Demirören ve yönetim kurulu ile hakemleri, İstanbul'da olduğu gibi TFF'nin Ankara'daki binası önünde toplanarak protesto etti.

Kayseri'de de bir grup Beşiktaş taraftarı, Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.  (Radikal)