Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Bursaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bursaspor, 3. dakikada Volkan Şen'in golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, bu gole 66. dakikada Dirk Kuyt ile cevap verdi.

Bu sonucun ardından Bursaspor 15 puana yükseldi, Fenerbahçe ise 20 puana yükselerek zirveye Beşiktaş ile birlikte ortak oldu.

Süper Lig'in gelecek haftasında Fenerbahçe, sahasında Eskişehirspor'u ağırlayacak. Bursaspor ise Başakşehir'e konuk olacak.

BURSASPOR MAÇA 1-0 BAŞLADI

Fenerbahçe, maça daha atak başlayan taraf oldu. Oyunu rakip kaleye yıkmaya çalışan sarı lacivertliler, henüz ilk dakikada kalesinde tehlikeli bir pozisyon yaşadı. Savunmasını orta sahaya kadar çıkaran ve beklerini de hücuma yollayan Fenerbahçe, kendi solundan ikinci kez tehlikeli atak yediğinde dakikalar 3'tü. Arjantinli yıldız Belluschi'nin akıl dolu pası sonrası, Volkan Şen kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Sol çaprazdan içeri giren Volkan Şen, yakın direğe yerden sert bir vuruş yaptı ve Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe'de Caner Erkin, bu golden dakikalar sonra taçın sarı lacivertli takım lehine verilmesini istedi. Bursasporlu futbolcu da kendinden gittiğini hakem Fırat Aydınus'a belirtti. Caner ise tersi bir karar veren yan hakeme ağır itirazlarda bulunduğu için sarı kart gördü.

FENERBAHÇE 2 POZİSYON BULDU

Golün şokunu atlatan Fenerbahçe, 10. dakikadan sonra Bursaspor kalesine gitmeye başladı. 11. dakikada Alper Potuk, attığı ara pasıyla Emenike'yi pozisyona soktu ancak Nijeryalı oyuncu Harun Tekin'i geçemedi. 4 dakika sonra Caner Erkin, yaptığı orta ile Dirk Kuyt'a pozisyon hazırladı ama Hollandalı oyuncu kötü bir kafa vuruşu yaptı. Bu iki pozisyondan sonra oyun sürekli olarak Fenerbahçe'nin kontrolünde kaldı. Bursaspor kontraatak fırsatları arasa da, ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişte doğru pasları veremedi. Fenerbahçe ise kapalı Bursaspor savunmasını bir türlü aşamadı.

CANER ERKİN'DEN BÜYÜK TEPKİ!

35. dakikada ise Fenerbahçe açısından oldukça gerilimli anlar yaşandı. Tam serbest vuruş kullanacakken sarı kartı nedeniyle oyundan alınan Caner Erkin, değişikliğe büyük tepki gösterdi. Önce topu sert bir şekilde yere vurdu ve sonra yerine giren Hasan Ali'ye başarı dileklerinde bulunmadan söylenerek direkt olarak soyunma odasının yolunu tuttu. Soyunma odasına giderken; "Bravo hocam, bravo! Bu takımda oynamam ben" dediği sosyal medyada birçok kişi tarafından dile getirildi.

Bu değişiklik sonrası ilk yarıdaki tek önemli pozisyonu Cedric Bakambu değerlendiremedi. 40. dakikada Civelli'nin altıpasa gönderdiği topa yumuşak bir kafa vuruşu yapan Bakambu, Volkan Demirel'i aşamadı ve ilk yarı 1-0 Bursaspor üstünlüğüyle noktalandı.

BURSASPOR DÜDÜKLE BİRLİKTE POZİSYON BULDU

İkinci yarıya tehlikeli başlayan taraf Bursaspor oldu. Volkan Şen, Hasan Ali'yi ekarte ederek sol kanattan bindirdi. Ortasında topla buluşan Bakambu kötü bir vuruş yaptı ve farkı artırma fırsatını tepti.

Bu pozisyondan sonra, Bursaspor bir kez daha kontra atak anlayışıyla sahaya çıktı. Bursaspor orta sahayı kalabalık tuttu ve her pozisyonda topu kanatlara yolladı. Fenerbahçe beklerinin boşalttığı alanlardan hücum eden Bursaspor, sürekli orta yapma ve pozisyona girme şansı yakaladı. Fenerbahçe ise bir türlü organize olamadı ve maça ağırlığını koyamadı. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Diego'nun sakatlığı sonrası Sow'u oyuna alıp Alper'i ortaya çekince, orta sahadaki üstünlüğünü iyice kaybetti.

BEKLENMEDİK ANDA DIRK KUYT!

Tam maç Bursaspor lehine giderken, Dirk Kuyt 66. dakikada sürpriz bir şekilde skoru eşitledi. Moussa Sow ve Raul Meireles'i içeride gören Kuyt, sol kanattan sağ ayağıyla yaptığı ortada direkt kaleyi gördü ve sağ köşeden harika bir gole imza attı. Böylece Fenerbahçe beklenmedik bir anda skora eşitlik getirdi.

BURSASPOR  3 NET POZİSYON KAÇIRDI

Kuyt'ın golünden sonra Fenerbahçe ataklarını sıklaştırdı. Özellikle, Emmanuel Emenike ile rakip alanda etkili olan Fenerbahçe öne geçme fırsatlarından yararlanamadı. Orta sahası dağılan ve üstünlüğü konuk ekibe kaptıran Bursaspor'da teknik direktör Şenol Güneş, 78. dakikad ahem Ozan İpek'i hem Bekir Yılmaz'ı oyuna sürdü ve Josue ile Bakambu'yu oyundan aldı. Bu iki değişiklikten sonra oyunun kontrolü tamamen Bursaspor'a geçti ve tempo iyice yükseldi. Bursaspor ataklarını sıklaştırdı ve bu bölümde bir kez Kuyt, bir kez Kadlec topu çizgiden çıkardı. Bursaspor'da Ozan Tufan da Şener'in getirdiği topta, penaltı noktası üzerinden %100'lük bir gol fırsatını değerlendiremedi. Sağdan Gökhan Gönül'ün getirdiği topta ise Volkan Şen çok net bir fırsattan faydalanamadı. 89. dakikada ise Ozan İpek'in kornerden gelen topa yaptığı vole, üst direkten geri döndü. Fenerbahçe ise uzatma anlarında Moussa Sow ile mutlak bir gol pozisyonu kaçırdı.

Bu pozisyonlardan sonuç çıkmayınca mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

(sporx.com)