Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde attığı 5 golün tamamına imza atan Burak Yılmaz, gol krallığı yarışında L. Messi ve C. Ronaldo ile çekişiyor. Bu üç oyuncunun yanı sıra Bragalı Alan da beş golle yarışa ortak olan bir diğer isim oldu.

Bu dörtlüyü dörder golle Schalke 04 Hollandalı golcüsü Klaas-Jan Huntelaar, Valencia'nın İspanyol yıldızı Roberto Soldado, Chelsea'nin genç yeteneği Oscar ve Shakhtar Donetsk'in Brezilyalısı Willian takip ediyor.

BURAK'IN 5 GOLÜ BULUNUYOR

Real Madrid'in yıldızı Ronaldo, dört maçta beş gole ulaşırken, Messi de Spartak Moskova filelerini iki defa havalandırarak beşinci maçında beşinci gol sevincini yaşadı.

Burak Yılmaz ise, Romanya'da hat-trick yaparak Galatasaray'a üç puanı kazandırmış, TT Arena'da yapılan Cluj maçında'da sarı-kırmızılıların 1 golünü kaydetmiş ve son olarak da İngiliz ekibi Manchester United önünde de galibiyeti getiren gole imza atmıştı.

EĞER RAKİPLERİ BUGÜN ATAMAZSA BURAK 5. HAFTANIN ORTAĞI OLACAK

Sarı-Kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi'ndeki gol yükünü tek başına çeken Burak Yılmaz'ın 'Gol Krallığı'ndaki en yakın rakiplerinin çoğu maçlarını tamamladı. Sadece Real Madrid ve Schalke 04 maçlarını bu gece yapacaklar. Eğer Ronaldo bir gol, Huntelaar da iki gol atamazsa Burak Yılmaz Devler Ligi'nde 5. haftayı 'Gol Krallığı'nda zirveyi paylaşarak kapatacak.

BURAK GOL GİRİŞİMİNDE DE ÜST SIRALARDA

Şampiyonlar Ligi'nde gol pozisyonuna girme konusunda da üst sıralara yükselen Burak Yılmaz, kaleyi bulan 11 şut ile 5. sırada yer aldı. 19 kaleyi bulan şut ile henüz maçını oynamamış olan Cristiano Ronaldo'nun zirvede yer aldığı istatistikte sırasıyla Barcelona'dan Lionel Messi (18), Shakhtar Donetsk'ten Henrikh Mkhitaryan (13) ve 5. hafta maçını oynamamış bir başka yıldız PSG'den Zlatan İbrahimovic (12) yer alıyor.