Arjantin'in Boca Juniors takımında forma giyen Lucas Sebastian Rodriquez, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Dersimspor'a transfer oldu.

Boca Juniors takımından önceki sezon teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından Eskişehirspor'a transfer edilen, ancak uyum sorunu nedeniyle sözleşmesi feshedilen golcü futbolcu Lucas Sebastian Rodriquez, geçen yıl da bir süre Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden 44Malatyaspor'un formasını giydikten sonra bu yıl Dersim'in Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Dersimspor takımına 70 bin liraya transfer edildi.

Dersimspor ile anlaşmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Rodriquez, Dersimpor'un renklerinin Arjantin ile aynı olmasının kendisinde ayrı bir duygu uyandırdığını söyledi. Uzun yıllar Arjantin'de futbol oynadığını söyleyin Rodriquez, "Arjantin U20 Mili Takımı'nda birçok kez maçlara çıktım ve Türkiye'ye gelmeden önce Boca Juniors'ta top oynuyordum. Türkiye'ye gelmeye karar verdim. Eskişehirspor ve 44Malatyaspor macerasından sonra Dersimspor'a geldim. Çok mutluyum ve çok iyi bir ortam var. Buranın insanlarını çok sevdim, burada uzun yıllar kalmak istiyorum. Zaten Arjantin U20 ve Boca Juniors formasıyla iyi maçlar çıkardım. Türkiye'de Dersimspor'da kendimi ispatlayıp Türkiye'de çok iyi yerlerde oynamak istiyorum. Özellikle Dersimspor'un 3'üncü lige çıkması için bütün gücümü ortaya koyacağım" dedi.

Büyük takımlarda forma giymek istediğini söyleyen Rodriquez, örnek aldığı futbolcunun Arjantin Milli Takımı oyuncusu Marcello olduğunu belirterek, "Aslında Arjantin Milli Takımı'nın bütün oyuncularını örnek alıyorum, beğeniyorum. Uluslararası anlamda Messi ve Ronaldo en çok beğendiğim futbolcular. Dersimspor'da çok iyi bir hava yakaladık. İlk maçımızda 8-1 gibi iyi bir sonuç aldık ve 3'üncü lige çıkmayı kesin hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

'DERSİMSPOR'UN 3'ÜNCÜ LİGE ÇIKMASINDA BÜYÜK ROL OYNAYACAK'

Dersimspor Teknik Direktörü Erhan Koç, Rodriquez'ın çok iyi bir geçmişi ve kariyeri olduğunu belirterek, "Boca Juniors gibi dünyaca ünlü bir takımda oynamış ve Arjantin U20 Milli Takımı'nda birçok defa oynamış. Eskişehir ve sonra 44Malatyaspor'da kötü ve şansız günler geçirmiş. Özellikle ikinci yarıda Malatya'da çok güzel işler çıkardı. Takip ettiğim ve düşündüğüm bir futbolcuydu, olmaz diye düşündüm ama başkanımız takıma kazandırdı. İnanılmaz yetenekli bir futbolcu. Türkiye'de büyük işler başaracağına ve Dersimspor'un 3'üncü lige çıkmasında büyük rol oynayacağını düşünüyoruz" diye konuştu..

Dersimspor Başkanı Erdal Güntaş, dünyanın en bilinen ve tanınan kulüplerinden biri olan Boca Juniors'tan bir futbolcunun Dersimspor'a gelmesinin büyük başarı olduğunu belirterek, "Bu yıl takımı baştan kurduk. Son iki sezondur 3'üncü lige çıkmayı son final maçında kaybediyoruz. Şimdi takımı yeniledik, Lucas Sebastian Rodriquez'i birkaç arkadaşın ve teknik direktörümüzün tavsiyesi üzerine aldık. Dersimspor, Rodriquez'i almakla geleceğe büyük bir yatırım yapmıştır. Bu yıl daha güçlüyüz ve 3'üncü lige çıkmayı kesin hedeflemiş durumdayız" dedi. (TRT Spor)