Konuşmasında sert ifadeler kullanan Yıldırım, operasyonun şike değil, Balyoz ve Ergenekon zihniyetiyle yürütüldüğünü iddia etti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2 Temmuz'daki tahliyesi sonrasında ilk kez sessizliğini bozdu.

Yüksek Divan Kurulu'ndaki konuşmasında sert ifadeler kullanan Yıldırım, 3 Temmuz sürecinin Fenerbahçe'ye ve kendisine yönelik olduğunu söyledi.

Yıldırım şunları kaydetti: "Bize düzenlenen operasyonun başlangıcı 3 Temmuz değildir. Amaç bizi Ergenekon gibi suç örgütlerine monte etme çabasıdır. 3 Temmuz'un amacı Fenerbahçe üzerinden Türk sporunu ele geçirmekti.

ONLARA KISACA 'AHLAKSIZ' DİYORUM
Bu süreçte en acı veren, en ağırımıza giden dostumuz olarak yanımızda yer alan, birlikte maç izlediğimiz kişilerin bizleri dinliyor olmalarıdır. Kısaca onlara 'ahlaksız' diyorum. Bizi bir örgüte bağlayamalanlar yeni suçlama yarattılar, şike suçlaması. Bunun için yeni yasalar gerekmekteydi.

YASAYI ÇIKTIKTAN SONRA GÖRDÜK
Yasaya ben ve Mosturoğlu dahil olmamıştır. Kanun çıktıktan sonra gördük. Beni değersizleştirmek için yasa hazırlandı. Operasyon sadece Fenerbahçe ve bana yönelikti. Gizliliği delenler için hiçbir soruşturma açılmadı.

BUNU YAZAN ŞEREFSİZLER NEREYE KAÇACAK
Benim kaçacağımı söylüyorlardı. Benim mezarım belli ama bunu yazan şerefsizler nereye kaçacak merakla bekliyorum. Sözde resimler çekmişler hiçbir şey yok. Türk polisi çok çalışıyor, Buca'ya gidiyor. Buca maçında şike diye yayın yapıyorlar. Sonradan vazgeçiyorlar. Sabrımız sınırlı değildir.

ŞİKE DEĞİL ERGENEKON ZİHNİYETİ
Savcı Berk, görev ve yetkileri elinden alındıktan sonra bakın neler demişti. 'Ben cemaatçi değilim, olsam Ali Koç ve Murat Özaydınlı'yı almaz mıydım'  'Yasa çıkmasaydı Aziz Yıldırım'ı alıp bırakacaktık' İşte bu suçüstüdür. Bu operasyonun şike değil, Balyoz ve Ergenekon zihniyetiyle yürütüldüğünün kanıtıdır.

DELİKANLILIK DERSİ VERENLER FARKLI KONUŞTULAR
Sürecin başından beri bizler hakkında ağza alınmayacak ithamlarda bulunanlar şimdi farklı söylemlerde bulanmaktadırlar. Topluma delikanlılık dersleri vermeye kalkanlar neden ben içerideyken başka, dışarıdayken başka konuşmaktadırlar?

Galatasaray'ın kayıp 1 milyon dolar davası ve Beşiktaşlılar hakkında çabuk biten süreç, bize uzun işledi.

HAVUZ SİSTEMİNİ SORGULAYACAĞIZ
Temizlenmesi gereken ilk yer TFF ve Kulüpler Birliği'dir. Fenerbahçe için tarafımdan desteklenen havuz sistemi bizler tarafından en kısa sürede sorgulanacak ve gereği kararlılıkla yerine getirilecektir. Havuzda kalın ama siz şikecisiniz. Öyle bir şey yok. Biz şike yapmadık, biz şerefsiz değiliz." (Ntvmsnbc)