"Yeni Yaşam" projesiyle 7 Haziran seçimine hazırlanan HDP'ye bir destek de Adana Demirspor taraftar grubu içerisinde yer alan Devrimci Demirspor Taraftar Grubu üyelerinden geldi. 28 Aralık 1940 yılında demiryolu işçileri tarafından kurulan Adana Demirspor, ezilenlerin ve işçilerin takımı olma özelliği ile öne çıkıyor.

DİHA'daki habere göre, HDP'yi ezilenlerin ve işçilerin partisi olarak gören grup üyeleri, Türkiye'de endüstriyel futbolun çok yaygınlaştığını ve futbol oyunun bir avuç zenginin elinde oyuncak olarak oynanmaması gerektiğini belirterek, seçimlerde taraftar gurubu olarak HDP'yi destekleyeceklerini kaydetti.

'HDP'Yİ KENDİMİZE YAKIN GÖRÜYORUZ'

Siyasi partilerin, seçimlerden önce miting alanlarında takım atkılarını takıp yanlarında olduklarını ifade ettiklerini söyleyen Devrimci Demirspor taraftar grubu üyesi Erhan Alcan, seçimin bitmesiyle siyasetçilerin vaatlerinin yerine getirmemesinden şikayetçi. HDP'nin "yeni yaşam" projesinin kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Alcan konuya ilişkin olarak şunları dile getirdi:

"Biz taraftar grubu olarak takımızı desteklemek ve para sistemine kurulu endüstriyel futbola inat yağmurun olduğu soğuk otobüs koltuklarında maç yapmanın sevincini yaşarken ülke içerisinde gittiğimiz her şehir de duruşumuzla beğeni kazanıp örnek olduğumuzu düşünüyoruz. Bizim grup olarak yakın durduğumuz siyasi bir parti yok ama bize yakın olan siyasi parti derseniz. Biz halkız, emekçiyiz, işçiyiz, köylüyüz. Hangi siyasi parti işçinin, köylünün, halkın ve en önemlisi özgürlüğün yanında ise biz de ondan yanayız. HDP'nin yeni yaşam projesi bizi heyecanlandırıyor. Yalan siyaseti değil halkın istek talepleri ve özgürlüklerinin peşinde olması HDP'yi farklı kılıyor."

'HDP'Yİ DESTEKLEYECEĞİZ'

Taraftar kimliğine saygı duyulması gerektiğini belirten Fırat Karataş ise, kendilerinin emekçi bir taraftar grubu olduklarını ve Gezi Parkı eylemlerinde alanlarda olduklarını ifade etti. Karataş, "Biz taraftar olarak öncelikle kendi inisiyatifimizi kullanarak stadlarda tüm insanlara kimliğimizi, hareketimizi anlatmak istiyoruz. Bu nedenlerden dolayı bize en yakın olarak, kimliğimize saygı ve hareketimize ilgi duyan HDP'yi görüyoruz. Ve 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekliyoruz" dedi.

Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan pankart yasağının Adana Emniyeti tarafından uygulandığını ifade eden Adana Demirspor taraftar grubu üyesi İbrahim İlya ise, özgür bir şekilde Adana'da statta kendilerini ifade edemediklerini vurguladı. İlya, "Önümüzde bir baraj var. Süper Lig barajı. Umarım sporda Devrimci Demirspor, Türkiye siyasetinde ise HDP, barajı aşar. Bu durum sadece bir siyaset meselesi değil, aslında bir insanlık meselesidir. Milyonları hiçe sayma meselesidir, bunun aşılması lazım" dedi.

Fotoğraflar: Yüksekova Haber, Viva Spor