Antalya’da ikinci devre hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Biliç kamp yapılan otelde basın toplantısı düzenledi. Biliç hakemler hakkında ilginç bir benzetme yaptı.

Süper Ligin ilk yarısında gördükleri 7 kırmızı kartı değerlendiren Slaven Biliç bu konu üzerinde çalıştıklarını ve psikolog desteği de aldıklarını belirtirken hakemlerin kendilerine karşı çok çabuk kart gösterdiklerinden yakındı ve “Hakemler bize karşı vahşi batıda silahını çeken kovboylar gibi tetiği çok kolay çekiyorlar” ifadelerini kullandı.

Mustafa Pektemek ve Atiba’nın mutlaka takımda kalmasını istediğini dile getiren Hırvat çalıştırıcı derbi kazanamamış olmasının kendisinde de hayal kırıklığı yarattığını açıkladı.

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Biliç’in basın toplantısında yaptıkları açıklamalar şu şekilde:

“Kırmızı kartlarla ilgili oyuncularla konuştuk. Gördüğümüz ilk kırmızı karttan bu yana tedbir almaya çalıştık ama demek ki eksik kaldık. Gördüğümüz kırmızı kartların çoğu haksız kartlar. Hakemler bize karşı vahşi batıda silahını çeken kovboylar gibi tetiği çok kolay çekiyorlar.İsmail ya da Pedro’nun Başakşehir maçında gördüğü kırmızı kartlar meşru kartlar ama Veli’nin,Gökhan’ın,Atiba’nın gördüğü kartlar çok haksızdı,özellikle Gökhan Töre’nin Erciyes maçında gördüğü kart nerdeyse şaka gibiydi. Bu konuda bir spor psikoloğundan da destek almaya başladık. Oyuncuların ne olursa olsun sorumluklarına göre hareket etmesi gerekiyor. Çok yüksek sayıda kırmızı kart gördük.Bizim bu sayıyı azaltmamız gerekiyor. Eğer böyle kırmızı kart görmeye devam edersek planımızı, hayalimizi gerçekleştirme fırsatımız olmaz.

“SOSA’NIN OYNAMASINA ENGEL BİR DURUM YOK”

Gayet iyi bir kamp dönemi geçirdik. Otel ve otel personeli iyi. Zemin ve hava güzeldi. Üç maç oynadık. Biri Türkiye Kupası maçıydı. Yaz kamplarıyla kıyasladığımızda kısa bir kamp oldu. Fiziksel anlamda oyuncuların toparlanması için iyi bir fırsattı. Ligin ilk yarısındaki maçların analizlerini yaptık. Analizler antrenmanlardan daha çok yer tuttu. Ufak tefek sakatlık olaylarımız oldu ama bunlar Pazartesi oynayacağımız maç için engel değil.Jose Sosa dün akşamki antrenmanda belinde ağrısı olduğunu belirterek kendini riske atmamak için antrenmanı yarıda bıraktı. Doktorla konuştuk çok ciddi bir şey olmadığını söyledi. Pazartesi oynamasına engel bir durum yok.

“TRANSFER ETTİĞİMİZ OYUNCULAR KADRO KALİTESİNİ YÜKSELETECEKLER”

Transferlerden memnunum. Listemizde olan oyunculardı. Genç ve iyi futbolcular. Mutlaka takıma katkıları olacaktır. Bazı pozisyonları hem nicelik hem de nitelik olarak güçlendirmeliydik.Tolgay Arslan ilgilendiğimiz bir oyuncu. Dünyanın en önemli liglerinden birinde kendine yer edinmiş durumda. Umarım bize katılır. Transfer ettiğimiz oyuncular dünya yıldızı değil ama kadro kalitesini yükseltecek oyuncular. Sezonun ilk yarısında yoğun maç trafiğimiz vardı ve bazı oyuncular ana pozisyonları dışındaki yerlerde oynamak zorunda kaldılar. Sezonun ikinci yarısında tüm kulvarlarda yolumuza devam edersek ve Liverpool’u da geçersek 21 Ocak-23 Mart arası 17 maç oyanabiliriz. Bu nedenle kadro derinliği sağlamalıydık. Kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz.Deneyimli,takıma direkt katkı yapacak oyuncular almak isterdik ama mali koşulları da düşünmeliyiz. Yönetimimiz, bir yandan stat yapıp bir yandan borç ödeyip bir yandan takıma transfer yapmaya çalışıyor. Bunlar kolay şeyler değil.”

“Bu sadece bizim için değil, her kulüp için geçerli. Her kulüp uzun vadeli planlar yapıyor ama şikayet etmenin anlamı yok TFF, bir karar aldı ve buna göre planlamayı yapacağız. Bunun Türk futboluna Milli Takıma etkisi ne diye sorarsanız eğer bunu daha önce de dile getirdim ve bunu kimse bilmiyor. Biz de planlarımızı değiştirdik ne olacak hep birlikte göreceğiz.

“ATİBA VE PEKTEMEK’İN KALMASINI İSTİYORUM”

Geçen sezon ve bu sezon, bu durumla karşı karşıya kaldık. Sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncular açısından iyi ama kulüp açısından kötü bir durum. O oyuncuları engellememiz gerekiyor. Sivok’un sakatlığı var, buradaki 7. yılı ama şu anda ne yazık ki sakat. Atiba ve Mustafa’nın ikisiyle de konuştum ikisi de burada kalmak istiyor ama birtakım koşulların yerine gelmesi halinde. Atiba’yla sözleşme yenilemede kulüp isteksiz davranıyor şeklinde çıkan haberler doğru değil.

“DURAN TOP PERFORMANSIMIZ KÖTÜ”

Bugün oynanan oyunun çok önemli bir parçası duran toplar. İlk yarıdaki performansımızdan biz de memnun değiliz. Oğuzhan, Sosa,Gökhan Töre gibi isimlerin kullandığı topların daha etkili olması için çok çalışıyoruz. Bunun takımın boyuyla da alakası var. Rakiplerimizin başarılı olmasının nedeni uzun boy ortalamasına sahip olmaları. Biz bu konu üzerinde çok duruyor ve ciddi çalışmalar yapıyoruz. Rakiplerimizle kazandığımız duran top sayıları hemen hemen aynı ancak gol sayılarında gerideyiz. Bunu geliştirmeliyiz.” 

(ZETE)