Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla protokol açılışı yapıldı. Açılışta Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan tepki çeken açıklamalar geldi.

Törene, Erdoğan ve Davutoğlu’nun yanı sıra 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hükümetten çok sayıda Bakan da katıldı.

FİKRET ORMAN: SAYIN CUMHURBAŞKANIM...

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protokol açılışında konuşan Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Erdoğan’a stadın yapımındaki desteğinden ötürü teşekkür edip, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi bu işin olmasında büyük bir etkendi. Beşiktaş kulübü ahde vefası olan bir kulüptür. Sayın Cumhurbaşkanım Allah sizden razı olsun, sağolun varolun” dedi.

Orman, Erdoğan’ın ardından Davutoğlu, ‘Hepimizin abisi, İstanbul’un abisi’ dediği İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan’a özel teşekkürlerini iletti.

Fikret Orman sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Beşiktaşımız evine döndü, kara kartal evine döndü. Atatürk’ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız evine döndü. Halkın takımı olan Beşiktaş’ımız, halkın cumhurbaşkanının önderliğinde açılışını yapacak. Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Beşiktaş Kulübü bu ülke için şehitler vermiştir. Değerlerimizi koruyarak her zaman halkın takımı olduk.”

Törenin ardından davetliler ve protokol üyeleri sahaya indi. Orta yuvarlakta biraraya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül santra vuruşunu birlikte yaptı.