Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında Maliye Milli Piyango'ya kendi evinde 3-1 yenilen Beşiktaş, ligden düştü. Maç sonrası ortalık savaş alanına döndü.

ORTALIK KARIŞTI
Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde Beşiktaş ile Maliye Milli Piyango takımları orasında oynanan ve siyah-beyazlı takımın 3-1 yenilerek küme düştüğü karşılaşmanın sonunda büyük olaylar yaşandı.

Karşılaşmadan alacağı 1 puanla dahi ligde kalacak Beşiktaş, ilk seti aldıktan sonra, daha sonraki iki seti rakibine verdi. Maçın dördüncü setinin sonlarına doğru, bir ara 8 sayı (21-13) öne geçmesine rağmen devamını getiremeyen siyah-beyazlı takım karşısında Maliye Milli Piyango, seti 26-24, maçı da 3-1 kazanınca, Beşiktaşlı bazı taraftarlar saha içine girdi.

Dördüncü setin başında konuk takım yedek sırasının arkasına gelen birkaç taraftar, maçın bitimiyle birlikte oyunculara saldırdı. Taraftarlardan birisi, Maliye Milli Piyangolu oyuncuların üzerine sandalye fırlattıktan sonra sahaya girip bir oyuncuya yumruk attı.

Diğer taraftarların da sahaya girmesi üzerine güvenlik görevlileri, taraftarlara müdahale ederek, Maliye Milli Piyango takımı oyuncularını soyunma odasına götürmeye çalıştı. Oyuncuların peşinden giden bazı taraftarların, konuk takım oyuncularını tekme ve yumruk attıkları görüldü.

Bu arada, güvenlik görevlilerinin tribünlerden sahaya inmelerine engel olduğu diğer taraftarlar, sahaya yabancı madde attı.

Olayların yatışmasının ardından, Maliye Milli Piyango takımı oyuncularına saldıran taraftar, protokol tribününde bulunan ve rakip takım taraftarı oldukları öğrenilen yaşlı bir bayan ve erkeğe de saldırdı. Devreye giren güvenlik görevlileri, Maliye Milli Piyango taraftarlarını salondan dışarı çıkardı.


BEŞİKTAŞLI OYUNCULAR YIKILDI
Karşılaşmada 1-0 öne geçip, diğer setleri son anlarda kaybeden Beşiktaşlı oyuncular adeta yıkıldı.

Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi'ne veda eden oyuncuların oldukça üzgün oldukları gözlendi.

Bu arada, siyah-beyazlı taraftarların, Beşiktaşlı oyunculara da tepki göstermesi dikkati çekti.

TAKVİYE POLİS EKİBİ İSTENDİ
Karşılaşmanın ardından konuk takım Maliye Milli Piyango'nun salondan ayrılması için polis, takviye kuvvet istedi.

Siyah-beyazlı taraftarın salonun etrafını terk etmemesi üzerine, uzun süre soyunma odasında bekleyen Ankara temsilcisinin oyuncuları, gelen çevik kuvvet ekipleriyle birlikte salondan ayrıldı.

BEŞİKTAŞ: 1 - MALİYE MİLLİ PİYANGO: 3

SALON: BJK Cola Turka
HAKEMLER: Bayram Dikmentepe, Sevda Güler

BEŞİKTAŞ: İbrahim, Mustafa, Bakumowski, Hürol, Barutov, Levent (Hasan, Maly, Berkan)
MALİYE MİLLİ PİYANGO: Nikola, Gökhan, Murat Sertoğlu, Howatson, Murat Aslan, Alper (Mehmet, Gotch, Murat Palavar, Gotch, Murat Tokgöz)

SETLER: 25-22, 32-34, 23-25, 24-26
SÜRE: 109 dakika (23, 36, 24, 26)

Ligde son hafta maçları öncesinde 17 puanla averajla 10. sırada bulunan siyah-beyazlı takım, aynı puanla önünde yer aldığı Çankaya Belediyesi ANKA Spor'un, deplasmanda TOFAŞ'ı 3-1 yenmesiyle lige veda etti.

Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmada takımlar, birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanırken, Beşiktaş, son bölümlerdeki etkili mücadelesiyle ilk seti 25-22 kazandı.

İkinci sete iyi başlayan Beşiktaş, ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Ancak daha sonra çok iyi bir performans sergileyen Maliye Milli Piyango, rakibinin yaptığı hataları değerlendirerek, seti 34-32 kazandı ve skoru 1-1 yaptı.

Üçüncü sete çok iyi başlayan Beşiktaş, devamını getiremeyince son bölümlerde üstün bir mücadele ortaya koyan konuk ekip, seti 25-23 kazanarak, 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete iyi başlayan Beşiktaş, bir ara 21-13 öne geçmesine rağmen, yakaladığı bu avantajı kullanmayı başaramadı ve Maliye Milli Piyango müthiş performansıyla seti 26-24 kazanarak, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Beşiktaş böylece, 1 puan alması durumunda dahi ligde kalacağı maçta, son 3 seti kılpayı kaybederek, ligden düştü.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Keçeli, Fahrettin Curoğlu, Ahmet Akpınar ve Şeref Yalçın da karşılaşmayı takip etti.

2 YIL SONRA YİNE DÜŞTÜ
Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde 22. ve normal sezonun son hafta maçında kendi sahasında Maliye Milli Piyango'ya 3-1 mağlup olan Beşiktaş, ligden düştü.

Geçtiğimiz yıllarda da aynı başarısızlığı gösteren siyah-beyazlı ekibin 2 yıllık 1. Lig macerası bir kez daha son buldu.

Ligde 2006-2007 sezonuna kadar 1. Lig'de mücadele eden, söz konusu sezon sonunda 2. Lig'in yolunu tutan Beşiktaş, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında alt ligde mücadele etmek zorunda kaldı. 2008-2009 sezonu sonunda 1. Lig'e tekrar çıkma başarısı gösteren siyah-beyazlı takımın 1. Lig'deki yolculuğu yine kısa sürdü.

2009-2010 sezonunda Birinci Lig'de tutunmayı başaran Beşiktaş, 2010-2011 sezonu sonunda ise bu başarıyı tekrarlayamadı.

Çankaya Belediyesi ANKA Spor ile ligde tutunma mücadelesi veren Beşiktaş, normal sezonun son maçında Maliye Milli Piyango'ya 3-1 mağlup oldu. 17 puanla alt sıralarda yer alan iki takımdan Çankaya Belediyesi ANKA Spor, deplasmanda, daha önce ligden düşmesi kesinleşen TOFAŞ'ı 3-1 mağlup ederek 3 puan aldı. Beşiktaş ise kendi sahasındaki karşılaşmayı 3-1 yitirince rakibinin gerisinde kaldı ve 2. Lig'e düştü.

GENÇ TAKIMIN KATKISI YETMEDİ
Normal sezonun son maçında averajla rakibinin üstünde yer alan ve alacağı 1 puanla ligde kalacak Beşiktaş'a, genç takımının katkısı da yetmedi.

Gençler Ligi'nde alınan puanların da etkide bulunduğu bu sezon, Beşiktaş, genç takımından 2.5 puan almanın avantajına sahip olurken, Çankaya Belediyesi ANKA Spor ise bu katkıyı elde edemedi.

Averajla önde olmanın yanı sıra 2.5 puanlık avantajını elinde bulunduran siyah-beyazlı ekibe Maliye Milli Piyango karşısında 1 puan yetecekti. Beşiktaş, 1 puan almak için en kötü olasılıkla rakibine 3-2 yenilmeyi hedeflerken, maç sonunda ummadığı bir sonuçla karşı karşıya kaldı. Rakibini yenemediği gibi, 2 set de alma başarısı gösteremeyen Beşiktaş'a genç takımından gelen 2.5 puan da yetmedi ve Çankaya Belediyesi ANKA Spor'un gerisinde kalarak 2. Lig'e düştü.

Siyah-beyazlı ekip, bu sonuçla 2011-2012 sezonunda 2. Lig'de mücadele edecek.

HABER TÜRK