Spor Toto Süper Lig'de 2016/2017 sezonunun ilk derbisi bu akşam Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynanıyor.

İki  takımın mücadelesinde 5 sezon sonra ilk kez konuk takımın taraftarı da yer aldı.

Galatasaray, 8'inci dakikada Eren Derdiyok'un attığı golle 1-0 öne geçti.
 
Maça etkili başlayan ekip Beşiktaş olsa da golü bulan Galatasaray oldu.

Dakika 8'de Wesley Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda Selçuk İnan kafayı vurdu, direkten dönen top Eren Derdiyok'un önüne düştü.

Kale önünde topla buluşan Derdiyok'un attığı golle sarı-kırmızılı takım 1-0 öne geçti

Spor Toto Süper Lig 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray derbi maçına çıkıyor. Beşiktaş-Galatasaray maçı saat 20:00'da başladı.

Vodafone Arena'da hakem Ali Palabıyık'ın yöneteceği maç Lig TV kanalından canlı yayınlanacak.

Palabıyık'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Ceyhun Sesigüzel üstlenirken, dördünce hakem Volkan Bayarslan olacak.

BEŞİKTAŞ- GALATASARAY

STAT: Vodafone Arena SAAT: 20.00

HAKEM: Ali Palabıyık

YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ

Fabri, Gökhan Gönül, Tosic, Marcelo, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Cenk

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GALATASARAY

Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok

YEDEKLER: Cenk, Hamit, Linnes, Sinan, Semih, Josue, Cavanda

TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları sezonun ilk derbisiyle 340. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 478 golüne, siyah-beyazlılar 445 golle karşılık verdi. Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü.

DEPLASMANDA 5 YIL SONRA BİR İLK

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun dün yaptığı toplantı sonucunda, derbide yaklaşık 5 yıl sonra deplasman takımı taraftarı statta yer alacak. 41 bin 903 kişi kapasiteli Vodafone Arena'da yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı kendilerine ayrılan kale arkası tribünde takımlarını destekleyebilecek. Galatasaray taraftarları son olarak 2010-2011 sezonunun 31. haftasında, 30 Nisan 2011 tarihinde Beşiktaş ile Dolmabahçe'de oynanan derbiyi statta izlemişti. Beşiktaş ile Galatasaray arasında 20 Kasım 2011'de oynanan maçla başlayan yasak, yine bu iki takım arasında yarın yapılacak karşılaşmayla sona erecek. BİR

ÇOĞU FUTBOLCUNUN İLK DERBİSİ

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde her iki ekip futbolcularından bazıları, formalarını giydikleri takımlarla rekabette ilk kez bir lig maçında sahaya çıkacak.

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Anderson Talisca, Gökhan İnler, Vincent Aboubakar, Caner Erkin ve Gökhan Gönül, Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Luis Cavanda, Tolga Ciğerci, Josue Pesqueira, Nigel De Jong ve Eren Derdiyok, teknik adamların görev vermesi durumunda, ilk kez bir lig maçında, yeni takımlarının formasıyla rekabetin heyecanını yaşayacak.

Galatasaraylı Serdar Aziz ile Kolbeinn Sigthorsson ise sakatlıkları nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Bu oyunculardan bazıları, sezon başında Konya'da yapılan Turkcell Süper Kupa maçında bu heyecanı yaşamıştı.

(Kaynak: CNN Türk)