Yıldırım Demirören’e açık mektubumuzdur.


Sayın Demirören,
Biz siyah beyaz renklere gönül vermiş insanlar olarak bu mektubu kaleme almayı görev addettik. Bugün size yaptığımız Beşiktaş’ın yararına olan protestolara aldırış etmiyorsunuz. Beşiktaş’ın gerçek özneleri olan Beşiktaş taraftarını dinlemiyorsunuz. Eyvallah dinlemeyin, gocunmuyoruz. Sizinle insani bir şekilde duygusal bir payda taşımıyoruz, Beşiktaş dışında. Sayın Demirören, Beşiktaş taraftarını dinlemiyorsunuz, Beşiktaş’ın kötü gidişatı da mı sizi etkilemiyor? Taraftarın acı çekmesi sizin derdiniz değil belki ama Beşiktaş’ın kötü gidişatı sizi üzmüyor mu? Sizi bilmeyiz ama şu anki durum bizi fazlasıyla üzmekte.

Ortada yanlış olan şeyler var. Ortada Baba Hakkı’lardan, Süleyman Seba’lardan gördüğümüz Beşiktaşlı duruşu göremiyoruz. . Çünkü hiçbir Beşiktaşlı takımının gidişatına karşı duyarsız kalamaz. Çünkü hiçbir Beşiktaşlı kulübün menfaatlerine karşı yapılan her türlü saldırıya karşı tepkisiz kalmaz. Çünkü hiçbir Beşiktaşlı kulübüne verdiği zararı bile bile koltuk uğruna, ‘Başkan’ koltuğunda oturmaz. Çünkü hiçbir Beşiktaşlı takımını başkalarının ağzına malzeme olarak vermez. Çünkü hiçbir Beşiktaşlı her geçen gün azalan ve gündemden düşen Beşiktaşlılık duruşuna zarar veremez. Çünkü hiçbir Beşiktaşlı son parasını maç biletine veren; yoksulluğuna rağmen çocuğuna Beşiktaş ürünü alan babanın hakkını yemez, duygusuyla oynamaz.

Öncelikle o koltuğun kimsenin saltanatı olmadığını söylemek isteriz. Sizler her ne kadar o koltuğu bırakma hevesinde değilseniz bile gelip geçicisiniz. Baki olan Beşiktaş armasıdır.
Beşiktaşlı duruşu deyip de Beşiktaş duruşuna sizin kadar zarar veren bir başkana daha tanık olmadık biz. Rıza Hocamıza yapılanları, Paf takımıyla çıkıyoruz sözlerini, Sayın Mustafa Denizli için söylediklerinizin hiç birini unutmadık. Bugün Beşiktaş’ı savunan, temsil eden sizler değilsiniz; adı şikeye bulaşmış takımların yanında yer alan kongre üyesi olan insanlar değildir. Yani sizler takım elbiseliler Beşiktaşımızı savunamıyorsunuz. Beşiktaş’ı, ciddiye almadığınız sadece siyah beyazlı atkılılar savunmakta ve Beşiktaş’a sesinin son anına kadar tribünde yerini alan tribün emekçileri sahip çıkmaktadır.

Ve ayrıca kulübün maddi durumu konusunda da sizden rahatsızız. Kulübe uğrattığınız maddi zararları göz önüne alınca uykularımız kaçıyor. Futbol takımı UEFA 2012 kriterlerine uyum sağlayamazsa UEFA’dan maddi yönde büyük yaptırımlar uygulanacak, biliyoruz. Basketbolcularımızla icralığız. Hentbolcularımız, Voleybolcularımız paralarını alamıyorlar. Fulya Projesi’nde uğrattığınız zararları da biliyoruz. Zapo ve Sivok transferindeki durumu da biliyoruz ve uykularımız kaçıyor. Bizler Emekçi insanlarız. Oradan buradan arttırıp, elimizden geldiğince maçlara giden, takımına destek olmaya çalışan insanlarız. Ve en tabii hakkımızla merak ediyoruz nereye gidiyor bu paralar? Kulüp neden maddi yönden bu halde?

Ve son olarak TFF Genel Kurulu’nda yaptığınız konuşmanıza Onursal Başkanımızla başlıyor, 8-0’lık Galatasaray-Ankaragücü maçının skorunu hatırlatıp, ardından şikede bir defalık af diyerek devam ediyorsunuz. Sayın Demirören soruyoruz size: Hangi İnsan, hangi vicdan, hangi Beşiktaşlı şike ve teşviğin arkasında durabilir? Biz emeğin en yüce değer olduğuna inanan insanlar ‘şike ve teşviğe bulaşanlar derhal küme düşürülsün.’ derken siz neden onları savunuyorsunuz? Bir başkan taraftarına bu kadar zıt görüşlerde olabilir mi? 109 Yıllık Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü daha anlayamadınız mı? İşte bunlar bizim kabusumuz olup, uykularımızı kaçırıyor Sayın Demirören.

Bizim dertlerimiz yazmakla bitecek gibi değil. Siz iyi bir Beşiktaşlı olabilirsiniz kendinizce ama iyi bir yönetici değilsiniz. Eğer gerçekten vicdan sahibi, iyi bir Beşiktaşlıysanız en kısa sürede istifa edersiniz. Biz sizin başkanlığınızdan memnun değiliz. Sakin kafayla okuyup bir daha değerlendirin burada yazılanları. Eminim bizi anlayacaksınız. Haaa alacaklarınız vardı değil mi? Onları unuttuk sanmayın. Bilerek yazmadık. Alacak verecek meselesine girersek, Beşiktaş’a uğrattığınız zararları göz önünde bulundurursak Beşiktaş’a daha çok maddi ve manevi borcunuz var.

Saygılarımızla…

Lütfen bu metni aşağıda ki mail adreslerine göndererek sizde Beşiktaş’ımıza sahip çıkın. Beşiktaş için 5 dakika.

[email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] ,[email protected] ,
[email protected]