Süper Lig’e yükselecek son takımı belirleyecek olan play-off maçında Gazişehir Gaziantep FK ile Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşı karşıya geldi.

Bursa’da oynanan maçta normal sürede ve uzatmalarda gol sesi çıkmadı. İki takımın da çok disiplinli ve tempolu bir şekilde mücadele ettiği oyunda tempo yüksek ama gol pozisyonu azdı. Maçın en net pozisyonu ise uzatma dakikalarında yaşandı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Gazişehirli Webo, topu aşırmak istedi ama BB Erzurumspor kalecisi Hakan gole izin vermedi.

BB ERZURUMSPOR KALECİSİ HAKAN MAÇA DAMGA VURDU

Kaleci Hakan, maç içindeki başarısını penaltılarda çok daha üst bir noktaya çıkardı. Atışlara Lokman’ın vuruşuyla başlandı ama Erzurumsporlu oyuncu topu dışarı atarak kötü bir başlangıç yaptı. Gazişehir’de ise ilk penatıyı Jefferson gole çevirdi: 1-0.

İkinci penaltılarda Erzurumspor’dan Jasmin topu ağlara göndererek eşitliği sağladı: 1-1. Gazişehir Gaziantep’te ise Del Valle’nin vuruşunda kaleci Hakan Canbazoğlu gole izin vermedi.

Üçüncü penaltılarda Erzurumsporlu Gökhan Karadeniz topu yine dışarı attı. Gazişehir’den Mehmet Erdem ise golü yapmayı başardı: 2-1.

Dördüncü atışlarda Erzurumsporlu Abdülkadir de penaltıyı kaleciye nişanladı. Gazişehir’den Yasin’in atışını da Erzurumspor kalecisi Hakan kurtardı. Yasin golü atsa takımın Süper Lig’e taşıyacaktı.

Beşinci penaltılarda Erzurum’dan Nobre topu ağlara gönderdi. Gazişehir’de ise Webo’nun atışını yine kaleci Hakan kurtardı. Webo golü yapsa Gazişehir Süper Lig’e yükselecekti.

Moral üstünlük bundan sonra Erzurumspor’a geçti. Altıncı penaltıları iki takım da gole çevirdi. Yedinci atışlarda Erzurumspor adına Demba golü yaptı ve takımını 5-4 öne geçirdi. Gazişehirli Tugay’ın şutunu ise gecenin kahramanı Hakan kurtardı ve BB Erzurumspor Süper Lig’e yükselen son takım olmayı başardı.

BB Erzurumspor’da tam 4 penaltı kurtaran kaleci Hakan Canbazoğlu adeta takımını tek başına Süper Lig’e taşıdı.

SON 3 YILDA 3 LİG BİRDEN YÜKSELDİLER

2000–2001 sezonunda Süper Lig’den düşen ve daha sonra kapanan Erzurumspor’dan 17 yıl sonra, Erzurum’dan bir başka takım Süper Lig’e yükseldi.

BB Erzurumspor, son 3 yılda 3 lig birden yükselerek Süper Lig’e çıkmayı başardı.