Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçimli olağanüstü genel kurulunda önce aday olan sonra da çekilen eski Bakan Kürşat Tüzmen, göreve gelmesi halinde şike ve teşviğe karışmış 8 takımı küme düşüreceğini söyledi.

 

Tüzmen, Fenerbahçe'yi de küme düşüreceğini, Fenerbahçeli olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yüzden kendisinin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasını istemediğini ve bu yüzden de adaylıktan çekildiğini iddia etti. Samanyolu Haber TV'de canlı yayına katılan Kürşat Tüzmen, TFF Başkan adaylığından neden çekildiğini de açıkladı.

 

Tüzmen, TFF Başkan adaylığı sırasında yaşadığı olayları şöyle anlattı:

"Başbakan Fenerbahçeli olunca istersen geri çekme yani. Mecbur kaldım. Şimdi iki yol var ya Başbakan’a rağmen bu yola girmek. O da yanlış olur. Bu kadar zaman yol arkadaşlığı yapıyoruz. Beraber yola çıkmışız. Bize yakışmaz. Daha sonra Bakan Suat Kılıç ile görüştüm. Dedim var mı bir şey ne yapacaksınız. ‘Biz öyle şeylere karışmıyoruz. Başbakanımız da karışma’ cevabını alınca, diğer takımlardan arayanlar oldu. Ne kaybederim şimdi girelim dedim. Çok geçmeden 20.30'da cevap geldi. Genel Başkan Yardımcımız Haluk İpek beni yana yakıla arıyor. Abi bir gel dedi. Gittik partiye. Daha sonra ‘abi sen çekil buradan’ dedi. Biz de güvendik. Sayın Başbakan Fenerbahçeli olduğu için Fenerbahçe'nin düşmesini istemedi."

 

"8 TAKIM DÜŞÜRECEKTİM"

"Federasyon başkanı olsaydım 8 takım düşürecektim" diyen Kürşat Tüzmen, "Ben tabi operatör doktor gelince 8 takım, 3 takım birinci ligten 5 takım 2 ligten düşürecektim ama Türk sporu Avrupa'da ve dünyada oynamaya devam edecekti.” şeklinde konuştu. (milliyet)