Osman Bulugil / Demokrat Haber

Transfer sezonu boyunca sık sık Arsenal'den ayrılacağı yönünde haberler olan Cesc Fabregas, Barcelona ile anlaşmaya vardı.

İspanyol futbolcu, Barcelona altyapısında yetiştikten sonra 16 yaşında Arsenal'e transfer olmuştu. Arsene Wenger'in gençlere önem veren politikasında parlayan Fabregas'ın tekrar Barcelona'ya döneceği yönünde haberler son dönemde basında yer alıyordu.

Arsenal'de öne çıkmaya başladığından beri Fabregas için Barcelona yolu hep vardı ve artık Fabregas-Xavi-İniesta üçlüsünü izleyebilecek Barca taraftarı...

2003 yılında FİFA U17 Dünya Kupası'nda turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Fabregas (16 yaşında) Wenger'in takımına katılıyordu. 2011'den itibaren de artık Barca'da '4 numarayı' giymeye başlayacak.

Premier ligdeki 'makine' futbolunda sekiz yıl gibi uzun bir süredir oynayan, buna uyum sağlayan bir Fabregas geliyor Barcelona'ya. Bu noktada artık, on altısında Arsenal'e giden Fabregas'la gelen Fabregas arasındaki uyumun nasıl olacağını izleyeceğiz. 

Tek tipleşen oyuna katılmadıkça, kendi oyununu oynadıkça Fabregas öne çıkıyordu. Fakat son bir iki yıldır artık o da sahada sertliğe dayanan, teknikten çok fiziki mücadelenin öne çıktığı oyunsuz, tek tipleşen oyuna katılmaya başlıyordu ki Barcelona'ya gitmek, yani çocukluğundan beri öğrendiği futbolla yeniden buluşmak üzere ayrılıyor Premier Lig'den. 

Başlangıçta uyum sorunu, Barca'nın oyununa 'katılmakta' zorluk çekmesi çok normal. Zaten birkaç sene daha Premier Lig'de kalsaydı, artık Barca da yetişen ama Barca'nın 'oyununa' katılamayan bir oyuncu olarak dört numarayı giyerdi.

Transferin şimdi olması onun futbolunu kurtarması adına önemli. Artık yaratıcılığını sergilemek için önemli bir oyun felsefesinin içine giriyor. Bu Fabregas’ın futbolunun yeniden doğuşu olabilir ve oynadığı oyun da Arsenal’de en iyi olduğu dönemdekine benzemeyecek. Başka bir oyunla burada var olacak ve artık ileriye hızlı çıkışlar, sert bir oyun, didişmelere dayalı bir karakterden artık, Fabregas’tan daha soğukkanlı, tekniğinin öne çıktığı, daha çok pas yaptığı, ince paslı -artık neredeyse Premier ligde bunu da unutuyordu- bir oyun izleyebileceğiz.