Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım bir kez daha Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedildi. Yıldırım bu kez hakemi 'tehdit' ettiği gerekçesiyle 90 günlük hak mahrumiyeti cezası alacak.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk yarısında Mervan'ın, Michal Kadlec'in ciddi şekilde yaralanmasıyla sonuçlanan tekmesine sarı kart verilmemesi üzerine Fenerbahçe Başaknı Yıldırım, devre arasında soluğu soyunma odası koridorlarında aldı. Yıldırım'ın, hakem Özgür Yankaya ve yardımcılarını görür görmez "Adam gibi maç yönetin. Yoksa burada size bir daha maç yönettirmem" diye tehdit savurduğu öne sürüldü. Söz konusu ifadelerin raporlara 'aynen geçtiği' de ortaya çıktı.

FENERBAHÇE LEHİNE 2 PENALTI GELDİ

Yanındakiler güçlükle sakinleştirdiği Aziz Yıldırım, daha sonra tribüne döndü. Sarı-lacivertliler, ilk devresi 0-0 tamamlanan karşılaşmadan biri çok tartışmalı, 2 penaltı golüyle 2-1 galip ayrıldı.

CEZA EN ÜST SINIRDAN

Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi gereği 'tehdidi' nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevkedilen başkan, müsabaka hakemine tehditten, en üst sınırdan ceza alacak. 60 ila 120 gün arası hak mahrumiyeti cezası alması beklenen Yıldırım'a 26 bin ile 105 bin TL arası da bir fatura kesilecek.