Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre ve Genel Sekreter Mahmut Uslu ilk kez Tarafsız Bölge’de Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlıyor.

Aziz Yıldırım cezaevine girip girmeyeceği sorusunu Yargıtay'a itiraz dilekçesi verdiklerini yanıtını bekledikleri şeklinde yanıtladı ve kendisinin hapse girip girmemesinin önemli olmadığını önemli olanın Türkiye'nin durumu olduğunu söyledi.

Yer yerinden oynayacak diye bir şey söylemediğini belirten Aziz Yıldırım, başkalarının kendi adına konuştuğunu belirtti.

Aziz Yıldırım hem kendi başına hem de Fenerbahçe'nin başına gelenleri konuşacaklarını ikisini birbirinden ayıramayacağından söyledi.

ERGENEKON'UN KASASI MI?

Aziz Yıldırım kendisini askere yakın olduğu gerekçesiyle Ergenekon'un Kasası diye o davaya bağlamak istediklerini söyledi.

Aziz Yıldırım daha sonra neden programa katıldığını anlattı.

ÖYM'lerle ilgili Ahmet Hakan'ın sorusunu da yanıtlayan Aziz Yıldırım, özel mahkemelerde yargılananların haksız, kanunsuz yargılandıklarını kendimiz yaşadığımız için beyan ettik.

'17 ARALIK OPERASYONU'...

Telefon tape'leri kasetlerle Cumhuriyet'in rejiminin devam edemeyeceğini söyleyen Yıldırım, 17 Aralık operasyonunu da kınadı ve bir Cumhuriyet'te bunların olmaması gerektiğini söyledi.

17 Aralık'ta basında bir karalama kampanyası başlatıldığını, doğru olup olmadığı bilinmeden algı yaratıldığını belirten Aziz Yıldırım, "Biz de bu sıkıntıyı yaşadık" dedi. İktidarın yanlış yaptığını söyledi.

Kendi davalarında gizlilik varken nelerle suçlandıklarını internetten öğrendiklerini söyleyen Yıldırım, polise ifade vermediği halde ifadede sorulan soruları yayınladılar.

"REJİMDE SIKINTI VAR"


"Rejimde sıkıntı var" diyen Aziz Yıldırım, "AK Parti şikayetçi, MHP şikayetçi, BDP şikayetçi herkes şikayetçi. Bunu çözmek hükümetin görevi" diye konuştu.

Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre de yeniden yargılanmanın yerine adil yargınlanma kavramını konuştuklarını söyledi.

Algı açısından 4 Temmuz'da her şeyin zaten bittiğini söyleyen Aytöre, 17 Aralık'ta da aynı şeyin olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Mahmut Uslu da "O yaptı bu yaptının ötesindeyiz" diyerek "Başbakan'ın 'evet yanlışlar olmuş' dediğini hatırlattı.

Aziz Yıldırım, 17 Aralık'la ilgili gazetelere yansıyan görüntülerden haberlerden dolayı kuşku duyduklarını söylerken bunun kendi davalarındaki duruma benzediğini söyledi ve ekledi: "Bize yapıldıysa başkasına da yapılabilir."

"ALGI YARATILIYOR"


Yıldırım bu davalarla ilgili beklenilmesi gerekitğini algı yaratılmaması gerektiğini söyledi.

Aziz Yıldırım, Ahmet Hakan'ın "KCK'yı niye saymıyorsunuz" ifadesine davayı bilmediğini söyleyerek yanıt verdi.

Aziz Yıldırım yargılanırken ilan verdiklerini bu ilanda geçen isimlerden birinin kendisinin kullanıldığını söylediğini belirtti ve o kişinin çıkıp bunu açıklamasını istediğini söyledi.

"DAVA ÖYM'DE GÖRÜLEMEZ"

Yasanın bir davanın ÖYM'de görülmesi için şiddet içermesi gerektiğini belirttiğini söyleyen Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre kendi davalarında böyle bir durum olmadığını hatırlattı.

Aytöre, "Bu davanın neresinde silah var, biz anlamış değiliz" diyerek bu davada şiddet olmadığı için ÖYM'de görülemeyeceğini söyledi.

Yıldırım kendisi adına telefon dinleme izni alınıp başkalarının dinlendiğini ifade etti.

"DİNLEMELERDEKİ AMAÇ KİRLİLİK YARATMAK"

Yıldırım, dinlemelerden amacın kamuoyunda kirlilik yaratmak olduğunu söyledi.

"Emniyet beni dinleyebilmek için "Hakem ayarlıyoruz diye" dinleme yetkisi istiyor ve bizi bu şekilde dinliyorlar" diyen Aziz Yıldırım, "14 Nisan'da kanun çıkmadan önce o tapeleri yasa çıkmadan önce deşifre ediyorlar" diye konuştu.

Yıldırım, Emniyetin gönderdiği her evrakın el yazısıyla yapıldığını belirterek kardeşinin 24'te yaptığı konuşma için 21'inde karar alındığını söyledi.

"TAPELERİ KABUL ETMİYORUZ"

Ahmet Hakan'ın "Yeniden yargılama söz konusu olursa ne olacak? Tapeler sayılmayacak mı?" sorusuna Aziz Yıldırım "Biz tapelerin zaten hukuksuz olduğunu söylüyoruz, kabul etmiyoruz" diye yanıt verdi.

İbrahim Akın olayına da değinen Aziz Yıldırım, Mehmet Berk'in İbrahim Akın'a "Benim dediklerime evet dersen seni evine göndereceğim" dediğini söyleyerek burada yapılan kovuşturmalarla İbrahim Akın'a 50 bin dolar aldığının söyletildiğini anlattı.

Aziz Yıldırım "İbrahim Akın, sevk edildiği mahkemede tutuklama kararını görünce ifadesini kabul etmedi" dedi.

"MEHMET BERK'İ ŞİKAYET ETTİK"

Aziz Yıldırım, "Akın ve ben Mehmet Berk'i şikayet ettik hiçbir şey yapılmadı" diye konuştu.

Aziz Yıldırım, "Benim para verdiğimi ispatlasınlar kendimi köprüden atacağım" dedi.

Mahkemenin verdiği raporda paraların karıştırıldığını belirten Yıldırım, "Mayıs'ın sonundaki paraları sanki bu maçta kullanılmış gibi göstermişler. Ne kadar para olduğu da belli değil. Yargıtay 5. Dairesi'nin metninde şike için kendi talimatıyla Tamer Yelkovan tarafından Yusuf Turanlı aracılığıyla İbrahim Akın'a para verildiği söyleniyor. İspatlasınlar kendimi köprüden atacağım" diye konuştu.

Aytöre, 14 Nisan'da şike suç değilken 14 Nisan öncesindeki delillerin nasıl toplandığını sorusuna yanıt istedi.

"SES KAYITLARIMI İSTEDİM"

Aziz Yıldırım kendi ses kayıtlarını istediğini belirterek konuşmaların kendisine ait olup olmadığını öğrenmek istediğini belirtti.

Aytöre, Yargıtay kararında Aziz Yıldırım'ın tape'leri kabul ettiği yönünde ifade yer aldığını belirterek bunun bir mahkeme şikesi olduğunu söyledi. Yıldırım'ın beyanının kesildiğini belirterek, Yıldırım'ın "Bu tapeleri kabul etmiyorum" ifadesinin kesildiğini söyledi.

Yıldırım tapelerin kısaltılarak suçlamaya uygun hale getirildiğini söyledi.

Aytöre, Zekeriya Öz'ün Bolu'ya atanmasıyla ilgili olarak espri yaparak "Bolu'daki tesislerimize yaklaştı!" ifadesini kullandı.

"SENİ BURADAN ÇIKARTMAZLAR"

Mahmut Uslu ilk algıyla başkan Yıldırım'a "Seni buradan çıkartmazlar" dedim. Trabzonspor'la ilgili tape'lerin de çok ciddi olduğunu belirten Uslu, Trabzonspor'un avukatlarının o günkü emniyet genel müdürlerinin sözleşmeli avukatı olduğunu o zaman bilmediğini şimdi öğrendiğini söyledi. Uslu o avukatın 17 Aralık'ta sözleşmesinin feshedildiğini söyledi.

Aziz Yıldırım kimsenin "tape"lerle yargılanmaması gerektiğini söyledi.

Tape'lerdeki "Tarlanın Sürülmesi" sözleri için Aytöre, polisin kendi kendine bir değerlendirme yaptığını, savunma olmadığını belirterek "Hukukta sadece bir tarafı dinliyorsanız kimseyi dinlemiyorsunuzdur. İki tarafı da dinlemelisiniz" dedi.

"7 MAÇA DÜŞTÜ"

Aziz Yıldırım, 19 maçta şike yapmakla suçlandıklarını belirterek "Demokrasiyle idare ediliyoruz. Emniyet müdür TV'ye çıkıp 19 maçta şike var dedi. Sonra iddianamede 13 maça düştü. Mahkeme sonunda 7 maça düştü. Avrupa'da olsa o emniyet müdürü, savcı ne olurdu acaba" diye konuştu.

Yıldırım, CAS'ta Fenerbahçe'yi Gençlerbirliği maçıyla ilgili suçladıklarını belirtti.

'İBRAHİM AKIN TEMİZ ÇOCUK'

Mehmet Uslu, İbrahim Akın'a şantaj yapıldığını söyledi. Aziz Yıldırım da İbrahim Akın'ın çok temiz bir çocuk olduğunu söyledi.

Manisa Başkanı'yla ilgili konuyu savcının bilmediğini kendisinin açıkladığını söyleyen Aziz Yıldırım, "Sadri Şener'e de bilmem kaç milyonluk ihale verdim" dedi.

'TFF'DE PARALEL DEVLET VAR'

Aziz Yıldırım "TFF'de de paralel devlet var" dedi.

Aziz Yıldırım, UEFA'nın polis fezlekesinden dolayı Fenerbahçe'yi suçlu bulduğunu söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin kendi kendini rezil ettiğini söyledi.
(CNN Türk)