Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım, daha önce yaptığı açıklamada Mayıs ayında başkanlık görevini bırakacağını açıklamıştı.

Divan Kurulu Toplantısı'nda kürsüye gelen Aziz Yıldırım, "Konuşmak istememin sebebi Fenerbahçe'nin geleceğiyle ilgili olmasıdır. Mayıs ayında buradayım, bırakmıyorum. Onu hiç söylemiyorum bile" ifadelerini kullandı.

‘BİLETİME KARIŞAMAZ’

“Biz her yıl vergimizi ödüyoruz. Bu yıl 86 mı 96 mı milyon TL vergi ödedik. Nereden ödedik? Kendi gelirlerimizden.

Futbol takımının UEFA kriterlerine uyulması gerekiyorsa, devlet ve federasyonun da destek olması lazım. Stada 100 milyon Dolar masraf yaptık, 49 senede 61 milyon Dolar kira ödeyeceğiz. Devletten ricam gelip hesapları incelesinler, 100 milyon Dolar'ı geri versinler.

Kim tesisini yapmışsa devlet yardım etsin. Süper Lig A.Ş'ye sadece yayın gelirleri için 'Evet' diyorum. Biletime başka bir şeyime karışamaz.”

‘İNSANLAR YİNE HAPSE GİRECEK’

"Kulüpler yasasında ne var? Bilmiyoruz. Ben Fenerbahçe Spor Kulübü başkanıyım bilmiyorum. Açıklasınlar. Bir sabah kalkacağız. Yasa çıkmış. Ne olacak? İnsanlar yine hapse girecek... Biz de "Neden böyle oluyor" diye yine tartışacağız. Kulüpler Yasası çıkaracaklarmış. Kulüp başkanlarını hırsız görüyorsunuz. Bunu önleyecek kanunlar zaten mevcut."

‘BASKETBOL TAKIMININ AÇIĞI 20 MİLYON EURO’

"18 senedir söylüyorum... Amatör şubeler bu kulübün yüküdür. 15 senedir söyleniyor, 'Kanun çıkaracağız' deniyor olmuyor. Basketbol takımının bu sezon açığı 20 milyon Euro. Bu parayı nereden bulacağız? Ya bankadan kredi alacağız, ya futboldaki paraları aktaracağız. Yüzme, kürek, atletizm açık veriyor. Yani futbıol ahriç 9 tane branş açık veriyor."

(Kaynak:Radikal)